Vad är Planritning Design Software?

Planritning design mjukvara kan användas för att skapa många olika typer av planlösningar för bostäder, kontor, eller andra typer av livsrum. Dessa program tillhandahåller ofta fördefinierade mallar som är specialiserade för olika typer av rum. Många mjukvarupaket erbjuder alternativ för landskapsplanering också. Vissa program erbjuder även tredimensionella (3D) vyer av formgivningen.

De flesta av dessa programvarupaket möjligt för användarna att skapa en tvådimensionell (2D) vertikala tvärsnitt av ett rum eller byggnad. Standard planritningar visar vanligtvis dörrar, fönster, möbler och skåp. Beroende på den detaljnivå som erbjuds av planritning design mjukvara kan programmet visar även design detaljer som färg färg eller typ av golv som används i rymden.

Dessa program kan också erbjuda grafiska val att lägga till visuella detaljer på planritningar. Medan de flesta leverans standard bilder för dörr-och fönsteröppningar, en del också funktionen skalas grafik för skåp, gemensamma möbler och objekt landskapsarkitektur. Många av dessa valfria bilder kan infogas och manipuleras enkelt.

Alternativen för inredning grafik i golvet planlösning programpaket som kan variera. Vissa av dem fotorealistisk avbildning av möbler och växter. Andra kan erbjuda färg eller struktur alternativ, såsom möjligheten att simulera parkettgolv eller kakel på planen.

Det finns många användningsområden för planritning programvara. Till exempel, för en individuell planering sälja sin hus kan kanske använda den för att skapa en uppsättning konkreta planer egendom kvalitet. Många människor använder den för att omforma rummet layouter. Lärare använder ofta programvaran för att skapa planer skolsittning. En planritning också kan vara bra att skapa sittarrangemang för fester och bröllop.

Ett vanligt alternativ i en planritning design mjukvara programmet är att erbjuda 3D-vyer av ett rum. Dessa program kan vanligen en individ att visuellt, och nästan, bor den föreslagna placeringen av ett mellanslag. Några av dessa 3D-modeller kan manipuleras på ett sådant sätt att en användare kan känna att han eller hon rör sig genom rymden i ögonhöjd.

Många av dessa programvaror erbjuder gratis testversioner på Internet. Dessa freeware program brukar inte erbjuda alla tänkbara lösningar de fulla versionerna gör. Många köpte golv planlösning programpaket inkluderar ett större antal funktioner eller avancerade tekniska verktyg.

Ofta är mer tekniskt komplicerade programvaran, desto närmare det härmar professionella Computer-Aided Design (CAD) program . Många arkitekter rita konstruktion ritningar på CAD-program. Även den mest tekniska planritning mjukvara kommer dock sannolikt inte att kunna skapa professionell kvalitet ritningar eller scheman konstruktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.