Vad är Network beteende analys?

Network beteende analys, eller NBA, är en strategi för att stärka den övergripande säkerhetsåtgärder anställda med ett visst nät. Tyngdpunkten i nätverkets beteende analys är att övervaka inkommande och utgående trafik på nätverket och se till att ingenting blir till servrar, program, system och andra komponenter i nätet som i slutändan kommer att leda till någon typ av skada. Övervakning trafik sker på kontinuerlig basis och bidrar till att förbättra den övergripande säkerheten i nätet på alla nivåer.

En del av fördel att använda sig av ett NBA-lösning är att åtgärden arbetar aktivt med andra säkerhetsprotokoll som redan finns på nätet. Detta innebär att ett nätverk beteende analys inte kommer att orsaka problem med säkerhetsåtgärder inbyggda i databaser ligger på nätverket, eller säkerhetsprotokoll som är förbundna med några servrar som används på nätet. I bästa fall fungerar nätverket beteende analys tillsammans med alla andra säkerhetsdetaljer för närvarande på plats och ger möjlighet till en nivå av kontroll och maktfördelning som faktiskt ökar den totala effektiviteten i nätverket.

Ett sätt att Network beteende analys åstadkommer detta är att ständigt övervaka all kommunikation som berör nätverket. Samverkan mellan värdar och klienter är inskannade och rutinmässigt behandlas som klar eller ha någon del som är utöver det vanliga. Programmet kommer också att uppmärksamma eventuella onormala förändringar i användningen av bandbredd eller alla försök att ändra systemet protokoll som ser ut att vara något allvarlig natur eller typ.

Användning av nätverket beteende analys kan hjälpa till att hålla den tid och de resurser som krävs för att bibehålla en hög effektivitet i driften av ett nätverk. Den fortlöpande övervakning av nätverkstrafiken och framhäva ovanliga trender kan ofta göra det möjligt för vanliga tillämpningar som antivirusprogram, spyware skydd och brandväggar att prestera på en högre effektivitet. Som ett resultat, är nätverket säkrare, inte bromsas av misstänkta skadliga program som använder upp värdefulla resurser och kan prestera på topp nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.