Vad är Network Address Translation?

Network Address Translation (NAT) är en dynamisk metod för konsolidering som används av system för att minimera Internetförbindelser behov. Närmare bestämt beskriver Network Address Translation att stöpa om Internet Protocol (IP) adresser datapaket så att flera överföringar kräver endast en IP-adress. Den omformulering sker som data passerar genom ett nätverk eller ett nätverk brandvägg. Detta görs på ett privat nätverk. Förutom brandväggen, företag använder också routrar eller datorer för att utföra nät funktionalitet Address Translation.

Network Address Translation utgörs ofta en av fyra former: Statisk NAT, Dynamisk NAT, överbelastning, eller överlappande. Statisk NAT översätter en oregistrerad IP-adress till en annan, registrerat en. Dynamisk NAT översätter en oregistrerad IP-adress till en annan väljas från en grupp av registrerade adresser. Överbeläggning är en form av dynamisk NAT som översätter en rad oregistrerade adresser till ett registrerat en. Dubbelförsäkring översätta flera adresser från ett nät till ett annat. Varje metod som används enligt de särskilda behoven hos bolaget till hands.

En av de främsta orsakerna till att använda network address translation är bevarandet av IP-adresser. Många branschexperter tror att explosionen i efterfrågan på IP-adresser kommer att resultera i en global brist skapats av avskaffandet av alla tillgängliga varianter av nummer i 32-bitars IPv4-standard som dominerar Internet idag. Ett sätt att ta itu med detta problem har varit att skapa IPv6, som omfattar 128 bitar och mycket fler möjligheter för IP-adresser. Skapandet av IPv6 har egentligen inte lösa bristen Men problemet. Network Address Translation gör, genom att inte skapa nya IP-adresser när de inte behövs.

En nackdel med Network Address Translation är att den inte möjliggör en verklig anslutning från början till slut. Med andra ord, om en förbindelse har sitt ursprung utanför nätverket, sedan Network Address Translation protokoll kan inte garantera att uppgifterna förblir intakt genom hela processen. Att den ursprungliga undersökningsperioden var inte ett samband med nätverket till att börja med är det förmildrande omständighet här.

Å andra sidan kan denna förmildrande omständighet också vara en fördel. Om Network Address Translation inte kommer att tillåta tråd till tråd dataöverföring från en källa utanför nätet, då fungerar naturligtvis som ett hinder för dataströmmar med ont uppsåt. Denna typ av funktionalitet kan naturligtvis fungera som en säkerhetstjänst som håller ut virus, maskar och andra faror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.