Vad är Multichassis Multilink PPP?

MultiChassis multilink PPP är en utvidgning av Multilink PPP som tillåter PPP protokoll spridas över datorer. Point-to-Point Protocol (PPP) är tänkt att ge en dator att kommunicera med en annan dator över en angiven hamn och anslutning. Många Internet Service Providers (ISP) använder denna typ av anslutning för uppringning kunder att upprätta en anslutning.

Multilink PPP möjliggör för datorn att kombinera flera portar för att öka bandbredden för en anslutning. Om exempelvis en dator kan kombinera två anslutningar till nätverket med 10 Mbps vardera, den totala bandbredden tillgänglig för att datorn skulle vara 20Mbps.

Det är samma koncept som används i Multichassis Multilink PPP förutom att multilink-anslutningar kan vara spridda över hårdvara. Detta gör att en Internetleverantör för att ta tillvara kraften i datorer i sina datacenter då drift kan fungera över flera datorer och inte bara inom en och samma dator.

En uppringd PPP-anslutning med multipoint kommer att använda mer bandbredd än samma uppringd anslutning med PPP. Tjänsten eller datorer här uppringd anslutning går till kan anställa Multichassis Multilink PPP, eftersom flera datorer kommer att användas för att kontrollera anslutningen, vilket minskar sannolikheten för ett enstaka fel.

Anslutningen är fortfarande en punkt till punkt-anslutning, vilket innebär att om modemet eller anslutningspunkter på någon sida av länken går ner eller offline, kommer anslutningen att brytas. Multichassis Multilink PPP är helt enkelt ett sätt att hantera PPP-anslutningar finns.

Ett annat exempel med en uppringd ISP skulle vara dess modempool. ISP får offentliggöra en uppringda nummer för en gemenskap, när kunder ringer upp numret för att ansluta tillgång servrar som verifiera och kontrollera anslutningen kommer sannolikt att hantera samband med några konfiguration av servrar är konfigurerade för multilink PPP. Detta ger dem möjlighet att fördela tillgången inom alla användare ringer in till deras tjänst och minska någon försämring på grund av bristande bandbreddshantering tillgängliga.

Syftet med Multichassis Multilink PPP är att resurser för en anslutning protokoll, PPP, som skall konsolideras till en ström av bandbredd samtidigt som de lyckades över flera servrar. Om du gör detta kommer att möjliggöra en Internetleverantörer stor pipa bandbredd till Internet för att delas ut över en stor mängd enskilda PPP-anslutningar och används av många fler kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.