Vad är Mobile Telecommunications?

mobil telekommunikation är en process för att skicka, överföra och ta emot information över ett avstånd i syfte att kommunicera. Denna form av signalöverföring sker med hjälp av någon form av mobila enheter, t. ex. en mobiltelefon, dator eller annan fast eller trådlös enhet. Den största fördelen med mobil telekommunikation är förmågan att utföra punkt-till-punkt eller punkt-till-multipunkt sändningar med hjälp av antingen en digital eller digitaliserade analoga signalen. Grundläggande överföring använder ett antal protokoll för att skicka block eller paket av information.

olika protokoll används i mobiltelefoni kräva särskilda åtgärder på vissa tider för att två enheter att ansluta och ta emot information. Var och en av dessa protokoll i form av fysiska lager, som överförs på ett särskilt sätt och slutligen dechiffreras genom att den mottagande enheten. Detta inbegriper tidsvarierande system och spatiala varierande mängder. Beroende på vilken generation teknik som används, dessa protokoll anta olika former, med varje generation att kunna dechiffrera protokollen för tidigare generationer.

Mobil teknik gör de mest kända användningen av mobil telekommunikationsteknik. Konceptet använder en serie basstationer, en landbaserad anläggning eller torn som syftar till att sprida signalen från en plats till en annan, och satellitteknik. Detta gör tekniken att sprida sig till ytterligare platser, som ger service till de inom ett land. Mobil mobiltelefonnät började i slutet av 1970, utvecklas i allmänhetens tillgång, kostnader och kvalitet genom åren.

Första generationens teknologi använder främst analoga telekommunikation standarder, vilket gör punkt-till-punkt-telefoni kommunikation. Den andra generationen, som lanserades under 1980-talet i Europa, kan överföra högre kvalitet digitala signaler bland annat röst, grundläggande meddelanden och låg hastighet dataanslutningar. Anpassningar av tekniken på 1990-talet, ledde till högre dataöverföring. De stora framsteg för den tredje generationen i slutet av 1990 är möjligheten för enskilda användare att vara uppkopplad hela tiden med mobil teknik, även när du är på språng. Detta steg gör det möjligt för användare att använda sig av telefoni, video och bredband i en helt mobil miljö vid högre dataströmmen priser.

En av de stora fördelarna med mobil telekommunikation är möjligheten för utvecklingsländerna att hoppa över tekniska nivå som redan finns i utvecklade länder. Till exempel, medan USA, Europa och Asien har väletablerade nätverk av analog telefon teknik som använder trådar, en stor del av Mellanöstern och Afrika inte gör det. Detta innebär att istället för dessa områden att installera föråldrade tekniken av ledningar över hela landet, kan de helt enkelt installera nya mobil telekommunikation enheter och börja utnyttja bättre kommunikationer omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.