Vad är Litiumpolymer batterier?

Lithium polymer batterier är tunna, rektangulära, lätt batterier som används i många elektroniska föremål såsom bärbara datorer, eller bärbara datorer, datorer och mobiltelefoner. "LiPo" och "LiPoly" är vanliga korta namn för batterier litiumpolymer. Litium polymer batterier anses vara ett säkrare alternativ till litiumjonbatterier.

litiumjonbatterier har litium väl ryms i dem. De är kraftfulla batterier och om en kort sker inom dem, kan det leda till lågorna. Cylindrisk till sin form, litium-jon-batterier ut mer som en större version av AA-batterier i stället för den smala, platta, litiumbatterier polymer. Litium polymer batterier är inte lika benägna att brandfarlighet som litium jon batterier.

Som med de flesta alla batterier kommer LiPoly batterier explodera om de överladdas, men eftersom de innehåller polymer gel kommer LiPoly batterier inte fattade eld när krossas som litiumjonbatterier har en benägenhet att göra. Orsaken till skillnaden i brännbarhet reaktion mellan två typer av batterier är hur litium är upphängd i batterier. I litiumjonbatterier är de litium-joner som upphävts av organiska lösningsmedel som är brandfarligt. I batterier litiumpolymer är litium finns i en polymer gel som inte är lättantändliga.

Lithium polymer batterier kostar mer än litiumjonbatterier och är snabbare att förlora sin kapacitet. Ändå LiPoly batterier är lättare i vikt, vilket gör dem idealiska som en anteckningsbok, eller laptop, dator batteri, samt ett batteri för mobiltelefoner, personliga digitala assistenter (PDA), videokameror, hörapparater och digitalkameror. Anledningen litiumpolymer batterier är så lätta är att polymeren gel förpackningar passar i utrymmen i batteriet och eliminerar behovet av metallhölje bifoga elektroderna.

Både litium-jon och LiPoly batterier finns i uppladdningsbara versioner. Zink-baserade batterier är ett annat alternativ till litiumjonbatterier som de är lång, inte lättantändliga och är mer miljövänliga än litiumjonbatterier. Men det är litium en populär batteri val som litium ger den största mängden elenergi möjligt i energi per viktenhet av alla fasta element.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.