Vad är Android operativsystemet?

android Operativsystemet är en öppen plattform utvecklats av Google ® till makten mobila enheter och mobiltelefoner. Tanken med plattformen är att anpassa tekniken företag med mobila företag att producera ett öppet operativsystem som kan uppdateras av alla utvecklare att förbättra produkten för användarna.

Utvecklingen av Android operativsystem äger rum genom användning av ett Software Development Kit (SDK) som tillhandahålls av Google ®. Utvecklare kan använda detta kit för att skapa program som fungerar med Android plattform för att få andra program utöver dem som ingår i android själva operativsystemet. SDK innehåller en emulator som hjälper utvecklare testa sina applikationer på Android-operativsystem. Android operativsystemet är byggt enligt konceptet att varje ansökan är lika bra som de program som ingår.

Utvecklare som vill bygga mobila upplevelser med hjälp av Android-operativsystem kan göra detta med en vanlig Application Programming Interface (API) som ger dem möjlighet att använda en rad förfarande krävs för att få tillgång gemensamma faktorer i android. API kommer också att enheter som lagras i den mobila miljön, liksom kontakter och möten, att integrera med webbtjänster som online kalender och e-posttjänster.

Program som skapats för att köras på Android operativsystem är skrivna med programmeringsspråket Java och kan köras på en egen utvecklad virtuell maskin miljö som körs på toppen av en Linux-kärna. På så sätt grunden för plattformen att köra en Linux ®-baserade operativsystem och hålla ett litet fotavtryck på enheten, hjälper den virtuella maskinen som kommer att köras i själva operativsystemet att skilja program från centrala OS och kan förbättra stabiliteten i enheten.

Eftersom utvecklingen av Android operativsystemet är ganska ny, har det inte funnits många enheter detaljerad att arbeta med operativsystemet när detta skrivs. Det har förekommit rapporter om att en T-Mobile ®-enhet och en HTC enhet kan använda Android operativsystemet inom en snar framtid.

Det ska bli intressant att se vilka enheter och transportörer väljer att stödja android operativsystem. Denna nya och mycket öppna plattform kan helt förändra hur mobiltelefoner och andra enheter används och vilka tjänster som är tillgängliga för dem. Det faktum att utveckling är öppen för alla who vilja att försöka det, kommer också att those med behovet av att skapa egna tillämpningar för en mobil enhet att göra detta utan att kräva inköp av speciell programvara och andra föremål, som ibland kan vara svårt att få .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.