Ska jag vända mig min dator på natten?

Det finns flera orsaker till varför det kan vara en bra idé att stänga av datorn på natten. För vissa kan det roll om datorn är på eller av. De flesta nyare datorer har ett viloläge när de är inaktiva som inte kräver mycket ström. Men i företag eller i hemmet kan det vara klokt att stänga av datorn på natten av säkerhetsskäl.

Till exempel datorer som är anslutna till Internet via ADSL-eller kabelmodem är sårbara för dataintrång om de är fortfarande ansluten. Du kan antingen stänga av anslutningen eller stänga av datorn. Du kan behöva för att hålla datorn påslagen, omvänt, om datorn används som en fax också.

Men om du arbetar hemifrån och logga in på ett företag bör du vända definitivt stänga av datorn på natten, eller åtminstone, logga ut från verksamheten. Inte bara lämnar datorn på hota skyddet av datorn, men det kan också ge hackare post till ditt företag.

viloläge på datorer fortfarande använder en del el, och den mest ekonomiska du kan göra är att stänga av datorn på natten, speciellt om du är Penny klämmande. Spara el har också miljöfördelar. Äldre datorer kanske inte har sömn-funktionen, så om du har en äldre dator kanske du vill stänga av den för att spara pengar. Självklart kommer bärbara datorer, som går på ett batteri, har en längre batteritid om den är avstängd när den inte används.

Du kan stänga av datorn från vanlig missuppfattning att detta kommer att skydda datorn från överspänning. Egentligen är detta inte fallet. Även när folk stänger av sin dator, är datorn fortfarande sårbar för överspänning om den inte är ansluten till ett överspänningsskydd. Var noga med att köpa ett bra överspänningsskydd och inte snåla på pengar i detta fall. Hitta en bra betygsatt en som skyddar din dator oavsett av eller på från överspänning.

Vissa dator experter tyder på att vissa program dra nytta av att få en paus på natten, som Windows?. Stänga av datorn på natten kan hjälpa till att eliminera olyckor under dagen, eftersom programmet startas när datorn sätts på igen på morgonen.

Om du inte är orolig för pengar, datasäkerhet, och kraschar, då du inte behöver stänga av datorn på natten. Men, eftersom åtminstone en av dessa frågor är oftast ett problem, kanske du vill stänga av datorn på natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.