Hur väljer jag det bästa Mini Laptop?

netbook eller mini laptop är en bärbar, lätt och kompakt dator med allt man behöver göra grundläggande beräkningsuppgifter och online surfa, minus CD /DVD spelare. Ursprungligen var inriktad på en nischmarknad som krävs för en billig PC med grundläggande funktioner har sin explosiva popularitet resulterade i genren utvidga till att omfatta tyngre och dyrare modeller, sudda ut gränserna mellan mini laptop och standard laptop marknader.

En mini laptop kan väga mindre än två pounds (0,91 kg) och med en LCD-skärm på bara 60-10 inches (15-25cm) diagonalt beroende på modell, de är verkligt bärbar. Modeller med ett Linux ®-operativsystem har ofta en liten men ultrasnabb solid-state drive (SSD), som i huvudsak ett stort flashminne chip. En SSD inte bara gör datorn lättare, utan omfattar också batteritiden. Vissa modeller kan pågå så länge som sju timmar på en laddning.

Linux Desktop är stilren med ett fåtal stora ikoner som visar vägen till online-tjänster, arbete och typ applikationer, spel eller lagrade filer. Dessa netbooks kommer med Open Office ® , en öppen källkod, fri Productivity Suite som inkluderar en ordbehandlare, kalkylprogram, presentationsprogram, bildbehandlingsprogram och databas. Inbyggd WiFi är standard (många kort bara stödja "g" nätverk), och de flesta modeller även packa en webbkamera, mikrofon och hörlursuttag, flash kortläsare, och USB-portar. Allt detta för en prislapp som börjar så lågt som $ 250 US dollar (USD).

Entry level-modeller kan vara perfekt för studenter att göra läxor, utbyta e-post, surfa på nätet, och spela spel. Pensionärer med liten eller ingen datorvana hittills kan också hitta den Linux-baserade mini-laptop med okomplicerad skrivbordet en bra introduktion till Internet, e-post och grundläggande verksamheten dator. En mini laptop är också praktiskt att ha runt huset när primära maskiner är uppbundna och någon måste få online, skriva ett papper, eller utföra någon annan uppgift. För dem som ogillar tummen skriva på mobiltelefoner eller personliga digitala assistenter, kan en netbook tillhandahålla Internet på går i en mer bekväm, men ändå mycket bärbar maskin.

Power användare och nördar kommer sannolikt inte att nöja sig med billigare modellerna som primära maskiner, eftersom det finns lite utrymme för att installera program eller lagra musik eller bibliotek video. USB-minnen kan förlänga lagring, men att köpa en modell med en större enhet är ett bättre val. De minsta modellerna kommer också att ha den minsta tangentbord, vilket kan vara en ersättning för dem med större händer eller för personer som skriver på känn. Slutligen dedikerade Windows ®-användare kanske föredrar Microsoft ®-program, förträngning val till XP ®-baserade netbooks.

Samtidigt som mindre krävande Linux-system klarar sig med så lite som en 4GB SSD (men mid-range modeller levereras med större enheter), XP netbooks tenderar att vara beefier många featuring en standard tallrik driva i stället för en SSD. Den avvägning är i vikt, snabbhet och batteritid. En tallrik enhet kommer att använda mer makt, kommer att bli tyngre och något långsammare jämförelsevis, men kommer också att ge gott om plats för program och lagring. Vissa XP netbooks kommer med 160 GB hårddisk, medan en XP mini laptop med en SSD endast kan ge ett 8GB.

Som i vintern 202c en XP mini laptop väger till 3,2 pounds (1. 45kg), med en 10-tums (254 mm) LCD-skärm, 160GB disk, 1GB RAM, kortläsare, webbkamera och resten kan tas för ungefär $ 390 USD. För en modell med trådlös "n" förmåga (utöver "g" förmåga), räkna med att betala närmare $ 420 USD, fullt i klass med kostnaden för en low-end standard laptop. Vissa netbooks sälja för så mycket som $ 600 dollar eller mer, men det är tveksamt om huruvida dyra modeller bör klassas som netbooks.

Undvik misstaget att köpa det billigaste mini laptop, då installera XP på den. Minimikraven på maskinvara för Linux är mycket lägre än för XP och XP körs för långsamt. Om XP önskas, välj en modell med XP redan är installerat. Några netbooks finns också med Vista, men detta operativsystem är ännu mer krävande än sin föregångare, vilket gör XP ett bättre val för Microsoft fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.