Hur väljer jag det bästa Laptop LCD?

En bärbar dator LCD är den vanligaste typen av skärm på bärbara datorer. I de flesta bärbara datorer, kommer att ersätta skärmen bli så dyrt att det inte kan vara kostnadseffektivt och kan innebära att köpa en ny laptop helt och hållet är ett bättre värde. Av denna anledning är det särskilt viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt skärmen när du väljer en bärbar dator, mycket mer än med en stationär dator där man kan köpa en ny skärm senare.

Kontrollera upplösning på laptop LCD du funderar. I allmänhet kommer en större skärm har en högre upplösning som du förväntar dig. Kommer dock ibland billiga skärmar har en lägre upplösning än andra modeller med samma skärmstorlek. Detta kan orsaka en märkbar skillnad om du arbetar med mycket detaljerade bilder som med bildredigering eller ser på video. Vissa skärmar har särskilt hög upplösning vilket innebär att du kan få in mer i detalj på skärmen, även om detta kan orsaka problem om du inte har bra nära håll vision.

Du har kanske välja mellan en vanlig bärbar dator LCD med en 4:3-format, och en med en widescreen 16:09 display. Det bästa alternativet beror på dina behov. Om du använder maskinen huvudsakligen för kontorsuppgifter som ordbehandling, en ständig fråga förhållande kommer sannolikt att bli bättre så att du får plats på skärmen på samma storlek laptop. Om du kan titta på en massa videofiler som filmer och tv-program, en bredbildsskärm ger en bättre tittarupplevelse, som med en TV-apparat.

Dyrare bärbara datorer kommer att ha en typ av skärm känd som en aktiv matris. Hur dessa arbete innebär displayen är vanligtvis ljusare med mer färg detalj. Skärmarna också uppdatera snabbare, vilket ger intryck av en mer detaljerad bild, särskilt för video. Även om denna typ av laptop LCD vanligtvis lägger till datorns pris är det ofta värt att skaffa, särskilt om du sannolikt kommer att använda det i situationer där du inte har så mycket externt ljus, till exempel på flygplan.

Ett av de största problem som du kan stöta på med en laptop LCD är en defekt pixel. Det kan antingen vara en död pixel, som är ständigt antingen tänd eller släckt, eller en fast pixel, som är ständigt samma färg. Felaktiga bildpunkter sällan orsaka funktionella störningar, men kan vara extremt irriterande. Det är värt att kolla recensioner av en bärbar dator för att se om den har ett rykte om sig som lider av defekta pixlar. Du bör också kontrollera vad tillverkarens policy för bidrag och reparationer som vissa företag säljer skärmar på grundval av att ett visst antal felaktiga bildpunkter anses vara acceptabelt och därför inte ett fel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.