Hur ställer jag in lösenordsskydd?

I den moderna världen många människor behålla några av sina mest viktiga och känsliga dokument på sin dator eller webbserver. Finansiella poster, viktiga fotografier och affärskorrespondens alla kan hållas på en maskin, och se till att inte vem som helst kan se dem är en prioritet för vissa människor. Av denna anledning har ett antal enkla lösningar lösenordsskydd utvecklats under de senaste två decennierna, och i de senaste åren dessa har blivit ännu enklare att använda och mer kraftfull.

inrätta ett system lösenordsskydd på datorn är ett första steg att skydda dina data. Hur du väljer att göra det i stor utsträckning beror på hur säker du behöver informationen för att vara. Även om de flesta tjänster är robust nog för att stoppa casual tittarna på din dator, och även de som kan ha ett ont uppsåt, kommer de troligen inte att hålla ut en särskild hacker med tillgång till lämpliga verktyg och långa tidsperioder.

Många operativsystem har egna system för lösenordsskydd inbyggda direkt i dessa. I Mac OS, till exempel, kan varje användare skapa sin egen profil, som de sedan kan säkra med sina egna lösenord. Detta förhindrar vanliga användare från att logga in på din dator om du lämnar den obevakad, och titta på filer, men är en ganska låg nivå av säkerhet.

OSX har också en native för lösenordsskydd på firmware-nivå, som erbjuder en mycket högre grad av säkerhet än en enkel förbrukaren logik. Detta kräver installation av en icke-default ansökan från operativsystemet och kör Firmware Lösenord Utility. Och för användare som vill aktivera lösenordsskyddet på en viss fil, ett antal tredjepartsprogram lösningar finns för OSX som åstadkommer detta. En infödd lösning finns också tillgänglig genom att skapa en skivavbild med Skivverktyg, och kryptera den med sitt eget lösenord.

På en Windows ®-dator finns det även inbyggt lösenordsskydd system, liknande de som finns på en Mac. Användare kan ha sina egna inloggningar och lösenord, begränsa tillfällig åtkomst till filer och program, men ändå fortfarande ganska öppen med dedikerade inkräktare. Mer sofistikerade program från tredje part finns och som kan ge en mycket högre nivå av säkerhet, men de är fortfarande långt ifrån perfekt, eftersom de måste finnas över operativsystemet. En BIOS-nivå lösenord kan aktiveras, beroende på vilken BIOS, som har råd med en mycket högre grad av säkerhet.

Maskinvara säkerhetsanordningar kan också användas, och en del datorer levereras med inbyggd trygghet. Ett gemensamt formulär som finns på moderna bärbara datorer är fingeravtrycket lås, som förbjuder att datorn slås på, om inte hittar en matchning för fingeravtryck av de viktigaste användaren. Vissa datorer ingår också sin egen hårdvara nivå lösenord anordningar, som i allmänhet är säkrare än programvara lösenord.

Det finns ett antal olika sätt att ställa in lösenord på en avlägsen webbplats, men den vanligaste metoden utnyttjar. htaccess-fil på Apache-servrar. Den. Htaccess-fil kan kopplas till en. Htpasswd-fil, som innehåller ett krypterat lösenord och användarnamn, som kan begränsa tillgången till kataloger, filer eller en hel server. Även om inte en absolut säker inrättas lösenordet skydd som en ordentligt konfigurerad. Htaccess-filen är ganska hög, och installationen är otroligt enkelt. Många spindelväv värd omfatta även en lätt användargränssnitt inom deras webb åtkomstpanelen att användarna kan upprätta lösenordsskydd via en. Htaccess-fil via webbläsaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.