Hur mycket Laptop minne behöver jag?

Mängden laptop minne som krävs av en bärbar dator ägare kan bero på många faktorer. Beroende på användningen av din bärbara dator, din budget, och vilken typ av dator du köper, skillnaderna i minnet kan stora. Oavsett om din minne för musik, video och annan underhållning eller för skolarbete eller företag arbetar, hur mycket gigabyte (GB) minne som behövs kan variera kraftigt.

För användare som fyller sina bärbara minne med låtar, tv-shower, bilder och filmer kan utrymmet fylls snabbt. Ett minne runt 125-150 GB kan vara nödvändiga för användare med stora mängder av underhållning. För MP3-spelare som iPod och Zune som erbjuder 80 GB modeller kan du fylla dessa med ca 15. 000 låtar eller ett par hundra timmar video. Detta är ett mycket musik och video för de flesta användare, men kombinerar medierna kan lägga upp snabbt och kan fylla din MP3-spelare och komma i närheten av att fylla äldre datorer med GB storlek runt 30-50.

Bilder på en dator samla utrymme ganska långsamt och en dator på 25 GB rymmer många tusen fotografier. Word-filer, också, i allmänhet tar cirka 100 sidor för att ens nå 1 GB, och så en dator med blygsam minne rymmer många ord dokument, kalkylblad eller diagram.

Program och programvara på en dator som bör också beaktas när man överväger hur mycket minne du behöver på din bärbara dator. Olika mediaspelare, fildelning program, läsare och annan programvara kan ta upp till 1-2 GB per program och kan ta laptop minne snabbt.

När kombinera skolarbetet med flera fritidsprogram och stora mängder av media, en dator kring storleken på 150 GB kan behövas. För personligt bruk, inte många användare behöver mer laptop minne än 150 GB, och de flesta kan nöja sig med hälften så mycket. Den avslappnade musik eller video fläkt med en normal mängd skola eller företag arbeta på en dator kan överleva lätt med runt 50 GB. Detta mindre minne kan klippa en dator pris med så mycket som 10-15%.

För dem som redan äger datorer och kör ut ur laptop minne, finns det sätt att komplettera din hårddisk utrymme utan att behöva köpa en ny laptop. Externa hårddiskar finns tillgängliga för en fjärdedel av priset på de flesta datorer, och många av dessa ger minst 100 GB minne. Många är gjorda för att fickformat, och nästan alla externa hårddiskar ryms lätt på en dator skrivbord bredvid din bärbara dator. Dessutom, minneskort och diskett eller CD-skivor är populära sätt att hålla extra filer och program när minnet tar slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.