Hur kan jag tjäna pengar genom att blogga?

Även om många människor behålla bloggar bara för att de njuta av det, det är också möjligt att göra pengar genom att blogga. Vissa människor lever genom att skriva inlägg för en eller flera bloggar på valfritt antal ämnen. Om du vill tjäna pengar genom att blogga, här är några frågor och tips att tänka på.

Om du har en egen blogg, innan du kan tjäna pengar genom att blogga, måste du bygga en målgrupp för blogg. Sedan kan du antingen be om för betalda annonsörer, eller delta i en kontextuell annons program som de som erbjuds av flera sökmotorer. Med dessa program, när folk klickar på länkarna kommer du att tjäna pengar för varje klick.

Det finns också många professionella blogga företag som gör att du kan tjäna pengar genom att blogga. Med dessa företag, skriver du vanligtvis blogginlägg varje dag, eller ibland mer än en gång om dagen, om de specifika ämne som bloggen handlar om. Det kan finnas en basränta för ert arbete, eller det kan vara enbart baseras på mängden av reklamintäkter som väckts genom din blogg. Generellt kommer du att ta en andel av reklamintäkterna, ofta mellan 25% och 50%. Beroende på bloggens popularitet, kan denna vinst utbud från flera dollar till flera tusen.

Ett annat sätt att tjäna pengar genom att blogga med en personlig webbplats är helt enkelt att placera en länk för att göra en donation på huvudsidan. Generellt är det dock ganska ovanligt att du kommer att göra mycket pengar på detta sätt.

Beroende på ämnet för din blogg kan du få gratis produkter, även om du inte kan tjäna pengar genom att blogga. Om du skriver recensioner av livsmedel får tillverkarna erbjuda sig att skicka produkter för granskning, du kan också be om dem direkt frågar efter prover för att se över. Detta kan också fungera för böcker, CD, DVD eller andra lågprisprodukter.

För de flesta människor som tjänar pengar genom att blogga, skriva för en blogg är inte deras enda inkomstkälla. Om det är något du är intresserad av, kommer du antagligen att diversifiera och skriva för flera olika bloggar för att få ett tillförlitligt ström av intäkter. Men om du kan tjäna pengar genom att blogga, det är ett bra sätt att ha en flexibel karriär arbetar hemifrån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.