Hur kan jag fånga Streaming Media?

Fånga strömmande media från Internet kan vara svårt. Till skillnad från ett fotografi, det är inte så enkelt som att högerklicka på mediafiler och spara dem till din dator. Mediefiler kan sparas-det bara tar några steg. Oavsett vilken metod du väljer, se till att du inte bryter mot upphovsrättslagen.

Särskild programvara ibland används för att fånga strömmande media. Denna programvara kan endast fungera om videon inte är skyddad av Digital Rights Management (DRM). DRM använder kryptering för att begränsa möjligheten att fånga strömmande media. Detta hindrar andra från att kopiera verket, ändra det eller sälja det.

Ett annat alternativ är att få ett program som gör en skärmdump av en video. Detta liknar ta bilder på datorns skrivbord. Du kanske märker att skärmdumpar av en video ger en kvalitet som inte är så bra som originalet.

Var medveten om att dagens media-erövrare program kanske inte fungerar i morgon. De som skapar och egna medier på Internet söker ständigt efter nya sätt att kryptera sitt arbete. Detta gör det mycket svårare att fånga. Om du köper programvara för att fånga medier, anse att priset och om du kan returnera den om den inte fungerar.

Det kan också vara möjligt att fånga strömmande media från Internet via din Temporary Internet Files. Du kanske kan hitta filen där och spara den på hårddisken. Detta kanske inte fungerar om filen är krypterad. Än en gång får särskild programvara behövs för att fånga och spara strömmande media från den temporära filen.

Fånga ljud från Internet kan vara så enkelt som inspelningen och spara den på din dator. Liknande att spara video, kan programvara krävs. Kontrollera också att du inte bryter mot upphovsrätten fånga musik eller presentationer.

Nedladdning medier är mindre sannolikt att få dig i trubbel med lagen om upphovsrätt om du använder media för personligt bruk på din egen dator. Du kan inte distribuera det till andra eller sälja den. Distribuera den till andra omfattar utstationering videon till ett socialt nätverk webbplats eller skicka den via e-post.

Om du köper en programvara för att fånga strömmande media, se till att det inte får tillgång till media i ett olagligt sätt. Du kan hamna i trubbel om du använder ett program som försöker åsidosätta upphovsrättsligt skydd eller mixtra med annan programvara. Om du köper programvara på Internet, se till att det kommer från ett välkänt företag och inte innehåller skadliga adware eller spyware.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.