Hur kan jag Unpartition hårddisken?

Det finns två huvudsakliga sätt att unpartition din hårddisk: manuellt eller med automatisk partitionering programvara. Den traditionella metoden är att använda en Microsoft DOS diskett till manuellt unpartition och partitionera om enheten, även om detta utplånar alla data. Den andra metoden är att använda program från tredje part som kan bevara dina uppgifter. Båda metoderna har för-och nackdelar, men den senare metoden är enklare för mindre skickliga datoranvändare och har blivit alltmer populärt, även bland dator "geeks".

Den traditionella metoden kräver en startdiskett: en diskett med MS DOS systemfiler. Detta startar datorn till ett filsystem skild från en finns på hårddisken, vilket gör att du kan styra bort disketten till unpartition enheten. Eftersom många datorer inte längre har en diskettstation, men kan starta från en Universal Serial Bus (USB)-enhet, DOS-filer kan lokaliseras på ett minne som har skapats som en startbar enhet. De kan även på en extern hårddisk, CD eller någon annan enhet som är startbar och är inte en del av hårddisken du vill unpartition.

En gång startat upp till en DOS-prompten är kommandot fdisk för att komma åt partitionen kartan på enheten. Härifrån kan man välja en partition att ta bort, sedan partitionera om enheten som önskat. Denna metod rekommenderas om du vill unpartition av hela disken och sedan partitionera den. Detta kan vara ett bra tillfälle att formatera enheten, även om nuvarande operativsystem erbjuda möjligheten att formatera enheten innan du installerar.

fördelar med att använda den traditionella DOS metod för att unpartition en enhet är att det är gratis och vissa människor föredrar att göra saker manuellt för tillförlitlighet skäl. Detta följer inte om du inte har mycket erfarenhet att arbeta med DOS eller kommandot fdisk. Nackdelarna är att alternativen är mycket begränsade och alla data är förlorad i opartitionerat delen av enheten. I de flesta fall innebär detta att installera om hela operativsystemet och alla program, som typiska enheter har en aktiv partition som innehåller en utökad partition som håller alla logiska enheter. När du unpartition enheten då du utplåna alla data.

En mycket lättare, och kanske mer felsäker metod att unpartition enheten, är att använda ett program som Norton Partition Magic eller Acronis Disk Director Suite . Dessa program tillåter en att lätt unpartition och partitionera en hårddisk samtidigt som du sparar data. Dessa program öppna inne i centrala operativsystemet, vilket eliminerar behovet att starta i DOS. När användaren väljer hur han eller hon vill unpartition enheten, intar det över.

automatiserad mjukvara har många fördelar: det är lättare, snabbare och mer flexibelt med många fler alternativ, och behåller program och filer. Nackdelar är att programvaran är shareware (efter provperioden görs betalning skyldig att hålla med hjälp av programmet) och en liten andel av människor rapportera problem. Fel och inkonsekvenser i operativsystem har sannolikt bidragit i vissa fall, men ständiga förbättringar och korrigeringar är standardförfarande för varje aktiv programvara och de flesta användare upplever inga problem.

I slutändan, med hjälp av automatiserade program för att unpartition en enhet bör göra uppgiften snabbt och smärtfritt. Det är särskilt praktiskt för att kombinera eller omfördelning av hårddiskutrymme bland logiska enheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.