Hur gör jag uppgraderar Computer Software?

gamla ingenting ordspråket varar för evigt har aldrig varit sannare, särskilt när det gäller teknik. Maskinvara och programvara ständigt förbättras för att bättre möta behoven och för att eliminera buggar. Rutinmässigt dator försörjning är att hålla drivrutiner för hårdvara och programvaror uppdaterade. När nyare versioner av program finns tillgängliga kan du uppgradera programvara som behövs, även om detta ibland på att köpa en ny licens.

De ord uppdatera och uppgradera används ofta omväxlande. Uppdateringar är små korrigeringar i programkoden som syftar till att eliminera oönskade beteenden under vissa förutsättningar, annars känt som buggar. En upp klass är en ny kodning av programmet som lägger funktioner eller annat sätt förbättra programvaran, eller bör.

Uppdateringar återspeglas i version nummer genom små steg i decimal. Till exempel, från version 4. 2. 01 till 4. 2. 03 skulle tyda på en mycket liten fix eller uppdatering. Att gå från 4. 2. 02 till 4,3 skulle tyda på en större uppdatering, eller grupp av fixar. En programvara uppgradera förändringar den huvudsakliga versionen tal, t. ex. att gå från version 4. x till version 5. 0. Men det är inget svårt snabb regeln, som vissa mjukvara skulle kunna överväga en bunt fixar tillräckligt stor för att ändra den huvudsakliga versionen antal, även om inga nya funktioner läggs till.

Du kan uppgradera mjukvara manuellt genom att öppna ett program och navigera till en skärm som kommer att kontrollera tillverkarens webbplats version förändringar. Detta är vanligt förekommande under Hjälp-menyn längst upp i verktygsfältet. Om inte, kontrollera manualen genom att skriva in ordet "uppdatera" eller "uppgradera" i Hjälp sökrutan.

Uppdateringar på den nuvarande versionen är oftast gratis. Om du har version 3. x, kommer du att kunna ladda ner gratis uppdateringar till 3. x versionen. När programvaran uppgraderas till version 4. 0, kan licensavtalet kräva en avgift. Detta är helt upp till programvaran författare eller tillverkare, som styrs i det elektroniska licensavtalet (EULA) avtal som godkänts av användaren vid installationen av programvaran.

Du kan uppgradera mjukvara som är freeware och öppen källkod genom att följa tidigare anvisningar. När en ny version hittas, kommer det att hämtas till datorn. Beroende på program, kan det fylla i alla steg för dig, bara en omstart av programmet, eller i andra fall en omstart. Uppgraderingen bör alltid installeras i samma katalog som den tidigare versionen att upprätthålla användarprofiler, inställningar och data.

I vissa fall när du försöker att uppgradera mjukvara en pop-up kommer att informera er om att den tidigare versionen av programvaran måste först avinstalleras. Detta är mer vanligt vid uppgradering brandväggar och antivirusprogram. När en uppgradering kräver avinstallation av den tidigare versionen, kan det erbjuda sig att göra detta åt dig. Genom att klicka genom pop-ups du kan uppgradera programvaran utan att behöva ta manuellt.

Ett annat sätt att uppgradera programvara är att konfigurera program att automatiskt söka efter version förändringar på ett schema. Kontrollerna för detta kan vanligtvis finns under menyn Verktyg i programmet, antingen i Alternativ eller Config, men mjukvarudesign varierar. Uppdateringar och uppgraderingar kan ha separata kontroller, innebär att programmet för att kontrollera en och inte den andra. Detta är användbart för någon som inte vill uppgradera mjukvara men vill fortsätta att få gratis uppdateringar för den version han eller hon använder.

Inställning för att kontrollera automatiskt för nyare versioner sparar du den svårt att minnas att uppgradera mjukvara själv, men en del människor föredrar manuell uppdatering. En automatisk uppdatering kan komma på en obekväm tid, mitt i en uppgift som du inte vill avbryta. Dessutom konfigurera alla program för att kontrollera för automatiska uppdateringar resultat i dussintals bakgrundsprocesser körs. Detta förbrukar systemresurser, kan förlänga den tid det tar att starta upp på skrivbordet och kan ibland hänga surfing.

En bra kompromiss är att endast tillåta kritisk programvara för att kontrollera för automatiska uppdateringar. Operativsystemet, anti-virus, om anti-spyware och brandvägg alltid ställas in att söka efter uppdateringar. Program som inte har att göra med säkerhet eller systemfunktioner kan kontrolleras manuellt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.