Vilken Bildskärmstyp är bättre, LCD eller CRT?

Tidigare CRT-skärmar var de enda valet för stationära system, medan LCD-skärmar har inbyggda i bärbara datorer. I slutet av 1990-talet kunde människor välja mellan de två som orsakar många att undra vilken typ av bildskärm var bättre,

LCD eller CRT?

Den traditionella CRT-skärmen liknar en tv-apparat och använder samma teknik. CRT har många fördelar: de är billiga, pålitliga, har bra klara bilder och kan ses från alla vinklar. Nackdelar omfatta deras vikt, stora fotavtryck, de är inte miljövänliga, och de släpper ut en hel del lågfrekvent strålning anses vara ohälsosamt.

LCD-skärmar eller platt visar väger under 10 pounds (<4,5 kg), är bara ett fåtal inches tjock (<7,5 cm), förbrukar bara en tredjedel till hälften makt CRT, släpper ut mycket lite strålning och ger en skarp ljusstark display som är vilsam för ögonen. Den största nackdelen av tidig LCD-skärmar var att displayen skulle "tvätta bort" när de ses utanför centrum. Dessutom skulle snabbrörliga bilder "spöke" eller skapa distraherande släpa artefakter på grund av långsam pixel svarsfrekvensen.

LCD-skärmar snart förbättras på alla områden med försäljning omkörning CRT 2003. Även med dessa förbättringar argument fortsätta att CRT fortfarande bättre lämpade för professionella grafiker och för dem som behöver konsekvent färgåtergivning oberoende av betraktningsvinkel. Videoredigerare, utvecklare spel eller alla som arbetar med snabbrörliga bilder i ett yrkesmässigt kan också föredra en CRT, men det verkar säkert att anta diehard anhängare har minskat under åren. De återstående lottningen till CRT är kostnadseffektivt, tilltalande för dem på en budget eller för dem som bara använder sina datorer sällan, som en begagnad CRT kan plockas upp för nästan ingenting.

Trots detta är tävling mellan "LCD eller CRT" över för de flesta. LCD-skärmar har extra färg och bilder med mycket skarpare text och en skärm som är lättare för ögonen, minskar belastningen och huvudvärk som åtföljs ibland långa timmar på en CRT. Denna förbättring beror på den "flimmerfri" teknik för en LCD. LCD-monitorer är också bra för långa timmar i text-baserade program som ordbehandlare och kalkylprogram, och de inte behöver anti-strålning skärmar.

Att välja en modell med en bred visningsvinkel effektivt eliminerar "tvätta bort "medan snabbare respons har fått bort spökbilder. Med nedsatt ansträngande för ögonen, är snygg färg och praktiskt taget ingen blekning eller skuggor, en bra LCD ett bra val för hela familjen. Oavsett om spel, sätta ihop ett album familj foto, surfa, göra läxor eller skriva fram förslag för arbete, kommer LCD tar mindre plats samtidigt som du använder mindre elektricitet och avger mindre strålning-och kommer att leverera en bländande bild.

På grund av dess många fördelar, har LCD-skärmar i huvudsak föråldrad CRT-teknik. Förutom professionella grafiker, avgörandet mellan en LCD-eller CRT idag skulle kunna tillämpas bäst i länder eller regioner där digitala displayer är knappa och ansökan krävs det minst kostsamma alternativet. Exempel på skolor på landsbygden eller ideella och humanitära hjälporganisationer i tredje världens länder. I dessa fall plikttrogen CRT kommer att fungera bra och kan köpas billigt.

Om intresserad av att köpa en LCD-bildskärm, notera att standardiseringen specifikationer saknas. En betraktningsvinkel kan faktiskt vara större än utannonseras eller smalare. Svarsfrekvensen kan också variera från tillverkare till tillverkare, så att en direkt jämförelse mellan olika modeller kan vara missvisande när man utgår från specs ensam. Det kan vara till hjälp att läsa recensioner från personer som redan äger produkten, och professionella recensioner kan också hjälpa dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.