Vilka olika typer av digitala media?

Termen digitala medier hänvisar till någon typ av media som är i elektronisk eller digital form för bekvämligheten och underhållning av konsumenterna. Digitala media omfattar allt som presenteras i en audio (ljud) eller video (bild) form som kan ses och höras av andra. Exempel på digitala medier kan innehålla musikfiler som MP3, Midi eller WMA-filer, video-flöden finns på Internet på populära video webbplatser och animerad Flash eller grafiska filer design och bilder som används för att skapa interaktiva webbsidor och spel.

digitala mediefiler i allmänhet nås med hjälp av komplexa elektroniska apparater som innehåller digitala medier mottagare eller processorer. Dessa enheter kan vara datorer, mobila enheter, konsoler videospel, projektorer, TV och radio. Konsumenterna tillgång digitala mediefiler mest för underhållning och pedagogiska värde, är dock andra används för manipulation i andra former av digitala medier, som filmer, album eller webbplatser.

Ljud och musik digitala mediefiler nås vanligtvis med digitala mediespelare, till exempel mp3-spelare eller enheter radio, de kan även laddas ner från Internet på musik fildelning webbplatser. Eftersom digitala medier musikfiler är lätta att hitta, hämta och lagra, är denna form av musik mycket populär bland musikälskare. Digitala musikfiler är också lätt att dela bland konsumenterna. Detta är en lägre kostnad alternativ till att köpa stora album eller samlingar av musik permanent lagras på band, cd-skivor och skivor.

Visuella och video digitala medier håller på att bli en mer populär form av att dela bilder och information för sin snabba underhållning värde. Video-och grafik mediebild inte bara används av vanliga konsumenter som har tillgång till billiga digital bild och video skapande och redigering utrustning och programvara, det är också ett format som många företag börjar använda. Bild och video mediefiler erbjuder intressanta och stimulerande format som har många olika sätt för att användas till förmån för att främja idéer, information och underhållning med allmänheten.

Gaming digitala medier har funnits sedan de första TV-spel infördes under 1980-talet i Amerika. Även om detta har traditionellt en ungdomlig strävan, med införandet av mobila spelsystem och familjevänliga spel, denna hobby har blivit en stapelvara i många hushåll och njöt av konsumenter i alla åldrar och förmågor. Den gaming digitala medier vanligast är antingen i ett fysiskt format som måste köpas på videospel återförsäljare, eller det mer bekväma nedladdningsbara formulär som finns på Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.