Vilka är de olika Web Design Tools?

Det finns en mängd verktyg webbdesign som man kan välja mellan, allt från super komplex för att de mest grundläggande av program som finns på nästan varje dator. Praktiskt taget alla som har tillgång till Internet och lite tid kan skapa en fullt fungerande webbplats utan att behöva gå designskola. Professionella webbdesigners har också en mängd hjälpmedel att välja mellan, de flesta av dem som kan skapa visuellt fängslande verk. Vanliga webbdesign verktyg omfattar kommersiell programvara webdesign, professionell nivå programvara, byggare sida, och ordbehandlare.

Kommersiell design programvaran är webbdesign verktyg som kan användas av både nybörjare och professionella designers. Det finns en rad olika program att välja på, och vissa är definitivt mer sofistikerad än andra. De enklaste typerna är mall allmänhet redaktörer som gör att användare kan skriva in text och släppa bilder i angivna rutor. Fler avancerade alternativ tillåter liknande mall funktioner, men med större frihet att ändra varje mall och lägga till ytterligare kodning att göra design passar önskade inställningar.

Site byggare webben också designverktyg som vanligtvis är reserverade för oerfarna användare. Dessa är i allmänhet finns på nätet, ofta som en del av ett webbhotell paket med tjänster. Användare väljer helt enkelt en för-designade mallar och lägga till text och grafik. Design alternativ kan vara begränsat med plats byggare, men ganska attraktiva och professionella webbplatser kan skapas.

Ordbehandlare kan även webbdesign verktyg, även om bara skickliga designers brukar kunna använda denna metod. Hypertext Markup Language (HTML) är det huvudsakliga språket som används för att skapa webbplatser, och det är det primära språk som förstås av webbläsare. Webbdesign verktyg generellt har mallar med ett grafiskt gränssnitt för att utforma webbplatser lättare för oerfarna användare, men HTML-kodning är tillkomna i ryggen slut.

När man använder en ordbehandlare, finns det oftast ingen grafiskt gränssnitt. Designern måste skriva in alla HTML-kodning för hand. Detta kan vara en lång och omständlig process, men kan ge mer kontroll än kommersiella design. Sedan formgivaren har full tillgång och kontroll över varje kod som används, kan han också ändra och lägga till kod som han finner lämpligt utan några restriktioner.

en ordbehandlare har vissa nackdelar. När allt är gjort enbart för hand, det finns gott om utrymme för mänskliga misstag. Specialiserad skript och andra sofistikerade funktioner kan också vara svårare att lägga till när man arbetar i en grundläggande ordbehandlingsprogram. I de flesta fall, designers lättare att kombinera manuell kodning med grafiskt program gränssnitten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.