Vilka är de bästa tipsen för RAM-installation?

Random Access Memory eller RAM-installationen är en enkel process som ger ett par inledande åtgärder vidtas. Du måste skaffa rätt RAM-minne för datorn i rätt konfiguration genom att jorda dig innan du börjar, och se till att datorn är avstängd och frånkopplad innan installation. Med dessa få ankor i rad RAM bör enkelt installera i minnet banker eller uttag och datorn, exakt räkna upp det vid nästa uppstart med någonting att göra, men njuta av din uppgradering.

RAM kommer i form av ett kretskort ungefär lika stor som ett tuggummi. En RAM-minne har flera minneskretsar och en rad guld stift längs den nedre kanten hack i olika konstellationer beroende på modell och typ. Detta guld kant slinker in i minnet eller plats på datorn med försiktigt utövat påtryckningar. Banken är konstruerad för rätt typ av minne. RAM-installation ska alltid gå smidigt, aldrig behöva tillämpa rå kraft.

Läs datorns handbok att ta reda på vilken typ av RAM-systemet kräver. Om du inte har manualen hittar du en online genom att använda en sökmotor. Om ett skrivbord kan du behöva moderkortets modellnummer. Ledande online minne återförsäljarna också sökmotorer på deras webbplatser som tillåter dig att skriva in en laptop modell för att se vilken typ av minne som krävs. Detta bör korsreferens med manuella eller andra återförsäljare för att säkerställa korrekthet, eftersom RAM kanske inte returneras.

I många fall RAM redan finns i systemet kommer att behöva tas bort för att bereda plats för högre kapacitet klubbor. Innan du köper minne för dina RAM installation, avgöra om du kommer att kunna använda någon av de gamla RAM eller inte.

Observera att vissa datorer använder sig av dual-channel RAM som fungerar i par. I så fall kan du få det bästa resultatet av din nya RAM installationen om du köper den totala mängden RAM i två pinnar, i stället för en enda pinne. Till exempel, om du vill 2 gigabyte (GB) totalt, skulle det vara bättre att få (2) 1 GB dual-channel minnen, snarare än en enda 2GB minne.

Moderkort minne banker bör fyllas för att, såsom anges i manualen. Det kan finnas fyra banker totalt, till exempel, och om du bara använder två banker, bör du använda bankerna ett och två, snarare än banker tre och fyra. Kontrollera dokumentationen som följde med moderkortet eller laptop för att se hur bankerna är numrerade.

Memory marker är känsliga för skador från statisk elektricitet byggs upp i kroppen. Innan du börjar RAM installationen är det viktigt att jorda dig själv. Du kan göra detta på flera olika sätt, men bär en jordad handledsrem rekommenderas. Dessa är allmänt tillgängliga och ganska billigt.

När jordat, stänga av datorn och koppla ur den. Om en bärbar dator, ta bort batteriet. Tillträde minnet bankerna genom att öppna datorn fallet eller genom att ta bort den skyddande platta på undersidan av den bärbara datorn.

Om du behöver ta bort minnet innan du börjar din RAM installation, leta efter metall eller plast klipp på båda sidorna av banken eller springan och sakta, sakta utöva påtryckningar för att driva dem utåt, bort från minnet. RAM ska visas ut ur banken. I vissa fall RAM måste försiktigt dras ut. Kontrollera att klippen i båda ändarna är fria, och försiktigt lyfta i vardera änden för att dra sticka ut jämnt. I bärbara datorer är RAM installerats i en vinkel, och bör tas bort i samma vinkel.

Oavsett om ta bort gammalt minne eller hantera nya minnet Undvik att röra vid guld stiften på undersidan av klubbor. Undvik också att röra vid minnet marker. Om möjligt, håll ett minne i kanterna.

När minnet bankerna är fria att installera den nya RAM-minne genom att fylla bank nummer ett först, sedan två och så vidare. Se till att RAM-minnet är pressas i springan, guld stift ned, genom att tillämpa jämnt tryck längs hela övre kanten på minnet att använda flera fingertopparna jämnt fördelade. När staven sitter som det ska bör du se väldigt lite guld längs den övre kanten av facket eller bank, och RAM bör införas jämnt. Klippen bör våren på plats för att låsa sticka i, men i vissa fall kan du behöva trycka på klippen upp och in i lås skåran i kanten av klubban.

För särskilda anvisningar på din exakta modell, konsultera manualen. Efter RAM-installationen är klar ersätta någon beläggningar och batteriet, om det behövs. Anslut datorn. Systemet ska räkna upp de nya RAM utan problem vid nästa uppstart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.