Vilka är de bästa tips om att redigera bilder?

Redigera bilder för att vara något som endast professionella fotografer behövt oroa, men med den ökande populariteten av digitala kameror och ett överflöd av fri online foto redigerande mjukvaran, även noviser tar några extra minuter det tar att röra upp sina bilder innan du skriver ut dem eller lägga upp dem online. Bild redigering är oftast en snabb och enkel process. Allt du behöver är rätt verktyg och en grundläggande förståelse för hur man använder dessa verktyg.

Det finns massor av gratis webbplatser foto redigering och nedladdningar programvara tillgängliga på Internet. För den grundläggande redigering att de flesta människor kommer att behöva göra dessa program fungerar bra. Det är viktigt att välja en editor som är enkel att använda, som att veta hur du använder din bild redaktör är en av de viktigaste stegen för att redigera bilder. Läs om alla grundläggande inställningar, och försök att se vad allt gör.

Ett av de enklaste bilden brister att åtgärda är röda ögon. De flesta bildredigering program har ett verktyg som tillåter användare att enkelt belysa det påverkade ögat, och sedan bli av med rodnad med bara ett klick. Beskärning är ett annat enkelt sätt att förbättra bilderna genom att ta bort extra bakgrund och gör att användaren kan zooma in på ämnet för fotografi. Ta en andra titt på bilderna innan du tar bort dem. Det kan vara en del av bilden som är värt att behålla, och beskärningsverktyget kan tillåta dig att göra det. Beskära och röda ögon är de två mest använda verktygen för att redigera bilder, och kan ha de största totala effekten på den slutliga bilden.

Redigera bilder med hjälp av färginställningar låter utmanande, men det är inte så svårt som många tror. De flesta bild redigeringsprogram har ett enkelt verktyg som låter dig ändra både ljus och färg i en bild i en skärm. Gamma kontroll kan minska de mörka delarna av en bild utan att överexponera de ljusare områdena, medan nyans och mättnad ändra färgerna i bilden. Kontrast och verktyg ljusstyrka också justera färger i fotografier. Dessa verktyg kräver en del övning för att få använda till, men med lite erfarenhet, fastställande av färg och ljus i bilderna blir lättare.

Det är inte många bilder som inte kan förbättras genom grundläggande bildhantering. Det är viktigt att komma ihåg att bara redigera kopior av bilder så att du kan börja på nytt om du gör ett misstag. Var inte rädd att prova nya tekniker och att ha roligt när du redigerar bilder, eftersom även de värsta fotografiet vanligtvis kan redigeras till en användbar bild.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.