Var kan jag lära grundläggande datakunskaper?

flesta jobben i dagens samhälle kräver att en anställd känner grundläggande datorkunskaper. Detta innebär att veta hur man använder programvara för ordbehandling, kalkylblad och presentation programvara såsom PowerPoint. Många lär sig dessa kunskaper i elementär, mitten eller gymnasiet. För dem som aldrig lärt sig så viktiga datakunskaper, är det viktigt att de lär sig dem för att vara mer önskvärd på arbetsmarknaden.

En del vuxna lära sig grundläggande datakunskaper vid offentliga bibliotek. Det allmänna biblioteket erbjuder gratis dator klasser till människor som vill lära sig hur man använder det för personligt bruk eller arbetsplatsen. Till exempel kan en del bibliotek erbjuder kurser på dator grunderna, introduktion till Microsoft ® Windows, grunderna Internet och introduktion till Microsoft ® Word. Alla klasser är hands-on så att eleverna får verkliga erfarenhet av att använda en mängd olika datorprogram.

Folk köper ibland programvara tutorials för att lära sig grundläggande datakunskaper. Människor som har egna datorer kan använda dessa tutorials för att lära sig olika typer av grundläggande programvara. De flesta tutorials kan lära människor hur man använder Excel, Microsoft ® Word, PowerPoint, Microsoft ® Publisher och andra program som används ofta i företag.

Ett annat sätt att lära sig grundläggande datakunskaper är att skriva in sig i en vuxenutbildning kurs. Vuxenutbildning är billiga, ofta hålls vid lämpliga tider och platser, och att ge vuxna klasser som kan utnyttja dem, både personligt och näringsliv liv. Typiska kursutbudet omfattar introduktion till datorer, keyboarding, Microsoft ® Access, Microsoft ® Word, Microsoft ® Excel, Microsoft ® PowerPoint, Microsoft ® Office och Microsoft ® QuickBooks. Med en grundläggande datakunskaper klass från en vuxenutbildning kurs tillåter studenter att få fördjupade kunskaper om programvara som krävs på många arbetsplatser.

Andra som redan är något bekanta med datorer kan vara bra att ta en grundläggande datorkunskaper tutorial online. Många tekniskt kunniga människor efter webbplatser som lär ut grunderna i att använda datorer. Ofta är dessa webbplatser erbjuder handledning gratis. Oavsett om någon vill lära sig de mest grundläggande datakunskaper, webbdesign, eller Internet grunderna, distans skolor kan hjälpa vuxna att lära sig mer om datorer och datortillämpningar.

För att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden marknad är det viktigt att människor lär sig datakunskaper så att de kan hitta ett jobb i dagens teknikbaserade värld. Mest välbetalda jobb kräver att anställda känner till datortillämpningar och kunna lära sig nya program. Klasserna på bibliotek, programvara handledning, vuxenutbildning och lektioner online och klasser är några av de enklaste sätten att lära sig grundläggande datorkunskaper utan att spendera en hel del pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.