Vad finns olika typer av 3D-Animation?

Animering är processen att göra bilder i snabb följd så att ett intryck av ständig rörelse. I 3D-animering, de bilder som används är tredimensionella. De kan visas från alla möjliga riktningar, är gjorda för att följa naturliga fysik lagar, och därför förefaller ytterst verklig till betraktaren.

Det finns många olika typer av tredimensionell animation. Några av de viktigaste är stop-motion animation, Claymation, datorgenererade bilder (CGI) och motion capture animering. Dessa animationer görs med handgjorda samt datorgenererade dockor, objekt, bakgrunder och specialeffekter.

I stop motion-animation, är 3D-karaktärerna och deras bakgrunder utformad för hand. Först Animator gör en armatur eller skelett av metall och sedan mode objekt på detta med lera, plast eller gummi. Olika material som trä, tyg hårgelé, får tandkräm och bomull kan användas för att skapa finare detaljer.

handgjorda föremål är placerade i en scen och ett foto tas. Då föremål flyttas en aning och fotograferade igen. Efter fotografera föremålen varje gång deras ställning ändras, använder animatör de fotografiska bilder för att skapa 3D-animation.

Claymation är en stop motion-animering med hjälp av modeller i lera. Leran bearbetas på över en aluminiumtråd ram och formade med fingrar och verktyg lera. För att förhindra att skulpterade siffror från att vara vanskapt i hanteringen, en snabb härdning lera används. När den har torkat, är de siffror målade efter behov.

Användningen av datorer har, på många sätt revolutionerat tredimensionell animation. Animatörer inte längre skyldiga att rita, skulptera eller färg allt för hand. Genom att byta till det digitala mediet kan hela 3D-animation processen utföras i ett snabbare, mindre betungande och kostnadsbesparande sätt.

Så mycket så att CGI också används i icke-animerade filmer. Den datorgrafik skapa scener som skulle ha annars varit mycket dyrt eller svårt att producera. Vissa scener skulle vara ännu omöjligt att skapa utan datorgenererade bilder.

I datorgenererade 3D-animering, bygger animatör virtuella skelett och modeller 3D siffror över dem. Då digitala modeller är riggade och kan manipuleras som krävs för animering. Animatören måste se till att få alla fysiska rörelser och detaljer höger så att 3D-animation ser riktigt.

Filmsnuttar animering går ett steg längre och använder sig av live action. Här är en skådespelare utrustad med sensoriska enheter som tomten förflyttning och positionering av skådespelarens leder. Skådespelaren sedan går igenom hela proceduren i stället för en redan konstruerad karaktär som att vara animerade.

Den sensoriska enheter registrerar resultatet motioner och överföra video-inspelning i en dator. Datorn använder nu dessa ingångar för att ge rörelse till karaktären. Detta leder animation motion capture som mycket nära movments ses i verkliga livet.

Några kända animerade filmer är Shrek, Hitta Nemo och Wall- E . 3D-animation filmer blir mer och mer inne på realism. Nästa steg är att använda datorgrafik för att skapa en helt fotorealistiska 3D-animation film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.