Vad bör jag veta om Shopping Online?

Shopping på nätet kan vara ett bra sätt att lokalisera svårt att hitta objekt, att använda intensiva prisjämförelse för att få bra erbjudanden och det kan vara så säkra som handlar lokalt. Det finns några noterade fallgropar att handla online, och dessa omfattar oförmåga att återvända objekt omedelbart och bristen på "touchability" av föremål. Köpare kan inte riktigt känna kvaliteten på materialet i en rock eller avgöra om en leksak ser väl gjord av en online-bild. Det finns andra problem med Internet shopping och andra förmåner, även om dessa beror på perspektiv.

Förmodligen den största oron handlar på nätet är säkerhet och sekretess. Ingen vill få sina personuppgifter stulna eller användas, och det finns några sätt att minimera denna risk. Var medveten om att shoppa i butikerna inte helt och hållet eliminera risker heller. Det är lika lätt för en anställd att stjäla information som routing och bankkontonummer bort av kontroller eller ta kreditkortsuppgifter och använda den. Detta sker på en rad välkända webbplatser också. Poängen är att de flesta vill i denna fråga tas upp snabbt om de notera ovanlig aktivitet på bankkonton eller kreditkort, och mer ansedda butiker kommer vanligtvis agera snabbt för att hjälpa till.

För det mesta säkerhetsskäl rekommenderar organisationer såsom American Bar Association använder kreditkort som inte kommer att hålla kunderna med ansvar för avgifter som de inte gjort. Detta anses säkrare än att betala med ett bankkonto. I ABA rekommenderar också folk att använda säkra Internetanslutningar med säkerhet programvara, att vara misstänksam mot priser som är för låga och "för bra för att vara sant, liksom att använda shopping webbplatser som har en väl dokumenterad säkerhet.

Ibland personliga information inte används bedrägligt, men fortfarande får användas i olika irriterande sätt. För att skydda den personliga integriteten, läsa information om varje shopping webbplats sekretesspolicy. Om webbplatsen kan använda ett telefonnummer, adress eller e-postadress och sälja dem till andra annonsörer kan kunderna vill titta på annat håll för att göra sina inköp.

När människor känner att de har hittat säker och privat shopping webbplatser och har en säker betalningsmetod, de många fördelarna med online shopping är säker på att överklaga. Främsta bland dessa är möjligheten att jämföra priser, men prisjämförelse bör alltid innehålla en bedömning av en rad andra saker. Till exempel bör de flesta människor kontrollera fraktkostnader på olika platser för att se om denna skillnad i pris värden.

En annan sak att titta på är för återvändande av alla nya eller begagnade objekt. Eftersom det kan vara svårt att avgöra säkert om saken på nätet är kvaliteten en person som vill, säljare som har generösa återvändandepolitik är oftast att föredra. Dessutom beräkna eventuella kostnader returfrakten också, vissa butiker erbjuder gratis returfrakten.

Folk kanske märker att butiker ibland bjuda bonuskoder som kommer att sänka priset. Det är möjligt att söka dessa koder på andra platser. Om shopping online på Sephora ® till exempel, kan shoppare hitta koder på andra webbplatser som kan användas med Sephora inköp. Ibland webbplatser och koder är gamla och fungerar inte längre. Prenumerera på butikens nyhetsbrev är ett annat sätt att få bra erbjudanden, även om det innebär att sätta upp med en viss mängd extra e-post och eventuellt snigelpost också.

Det är inte nödvändigt att köpa något när du handlar på nätet, och de som älskar Internet kan tillbringa timmar "fönstershoppa. "Detta kan kanske vara den mest bekväma fönstret shoppingupplevelse någonsin uppfunnits, eftersom det kan göras från privatlivet i hemmet, medan människor är trötta sina bekväma kläder, till och med pyjamas och tofflor. Så attraktiv som Internet är för shopping, ta en paus ibland. Långa perioder av sitta vid en dator kan töja ögon och är oftast inte bra för ryggen eller nacken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.