Vad bör jag veta om Scanner kalibrering?

Scanner kalibrering ser till att dina skannade bilden visas korrekt på skärmen och i tryck. Tecken på att visa du kan behöva göra en scanner kalibrering inkluderar, men är inte begränsade till, svart eller mörkgrå streck eller linjer, dålig färg erkännande och kvalitet, vita linjer eller streck och /eller gråaktiga och disigt missfärgning. Dessa brister kommer att visas på skärmen samt på den tryckta kopian. Kalibrera skannern kommer att öka dess livslängd, sparar pengar i det långa loppet.

Scanner kalibrering innebär att man använder en scanner profilering diagram och färghantering profilering programvara. De flesta tillverkare att inkludera denna i paketet när du köper din skanner. Om inte, kan du köpa dessa på alla datorer leverans butik eller online. Detta diagram och programvaran kontrollerar och korrigerar färger som skannern ser jämfört med vad som faktiskt på dokumentet. Installera programvaran i enlighet med installationsanvisningarna som följer med paketet.

Innan skannern kalibrering program bör du rengöra glaset på skannerbädden med en luddfri trasa och vatten. Använd aldrig rengöringsmedel för glas, eller ett alkoholbaserat rengöringsmedel, eftersom det kommer att ta bort skyddande beläggning på skannerbädden. Placera profilformuläret nedåt på skannern och stäng av färghantering och verktyg korrigering. Skanna dokumentet som vanligt.

Starta skannern profilering programvara och välj filen som matchar diagram som du skannade. Dra upp den skannade bilden och beskär de områden som du vill analysera och korrekt. Göra nödvändiga justeringar för att matcha de ursprungliga färgerna i dokumentet. Skriv ut bilden och jämföra det med det ursprungliga dokumentet. Du kan behöva kalibrera skannern en andra gång för att uppnå bästa möjliga resultat, särskilt om du inte har kalibrerat den innan, eller om det var länge sedan.

Scanner Kalibreringen bör utföras, i genomsnitt 1000 sökningar . Detta är ungefär var två till tre månader för den genomsnittlige användaren. Om du skannar mer än 1000 ark var tredje månad, så ska du kalibrera skannern oftare.

Om du kan matcha skärmen bildens färg och kvalitet med originalen, men de tryckta fortfarande ser illa ut, kan du behöva kalibrera skrivaren. Det rekommenderas att kalibrera din skärm, skanner och skrivare samtidigt att hålla dem som arbetar på sin optimala kapacitet. Det kommer att vara väl värt tiden för att hålla din elektroniska produkter fungerar effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.