Vad bör jag veta om Online lediga jobb?

Teknologiska framsteg har drastiskt förändrat personalbehov industrin. Online lediga jobb har gjort jobb jagar effektivare och snabbare, och de ger tillgång till ett mycket större jobb pool. Men som med alla nya processer och system, det finns en inlärningskurva för att förvärva ett jobb via online lediga jobb.

Innan tillkomsten av Internet, arbetssökande läst tidningen platsannonser och utnyttjas i nätverk som ett viktigt källa att skaffa sig en position. Även nätverk är fortfarande ett gångbart alternativ för att söka karriär kontakter, har tidningarna lagt online lediga jobb, och många företag har skapat cyber jobb styrelser. Att lära sig att navigera dessa online lediga jobb och förbereda återupptar i lämpligt format är nyckeln till att få ett jobb på detta sätt.

Innan internet var återupptar tryckta på högkvalitativt papper och skickas till potentiella arbetsgivare via postsystemet. Idag återuppta layouter kan likna den traditionella "snigelpost" stilar, men de måste omvandlas till ett par olika format. Ett format bör skapas för e-postbilagor, en för att ladda upp ett CV till ett jobb ombord, och en annan som ska skrivas ut på högkvalitativa papper precis som de traditionella återupptas var. Flera exemplar av den tryckta återupptar ska placeras i en portfölj för intervjuer.

Befälhavaren återuppta används för e-postbilagor måste skapas med populära affärssystem som Microsoft Word för att se bifogade filer kan lätt öppnas av mottagare. Var uppmärksam på vilket format som helst krav. Vissa företag begäran mycket specifika format, och de kommer att radera ditt CV om formatet är avstängd och de kan inte visa det. Även om många arbetssökande har en klar uppfattning av branschen och karriär de vill fokusera på, är det bäst att välja ut minst tre branscher och förbereda en återuppta version speciellt för varje.

Nästa, en kopia av master återupptas bör omvandlas till text. Vissa arbetsgivare begäran återupptar mailas, några faxade och andra kräver arbetssökande att ladda upp igen för att antingen företagets plats eller ett jobb ombord de använder för att ta emot arbete annonser. Majoriteten av tiden kommer ladda upp fungerar inte stödja formatering som används i olika ordbehandlingsprogram. Skapa en textversion i förväg kommer att spara det mödosamma anpassningar som krävs för att rengöra återuppta upp varje gång den laddas upp.

anpassning är avgörande för att få jobb från online-jobb. Tusentals arbetssökande kan visa samma annonser, så det är viktigt att justera brev genom att sätta in en unik mening eller två i det inledande stycket som specifikt band till platsannons och företaget reklam. Dra några nyckelord för anställning annonsen också. Detta är särskilt fördelaktigt då laddar upp ett CV till ett jobb ombord, som ett filter program kan automatiskt söka fraser och ord som ingår i ditt CV som passar arbetsbeskrivning. Ju mer kompetens som förknippas med de sökord som är noterade på en CV, desto högre återuppta hoppar upp på listan.

För att vara extremt effektiv, välj ett e-postprogram som gör mallar till exempel Microsoft Outlook . Klistra in standard e-post mångordighet i kroppen, bifoga ett CV och spara som mall till skrivbordet. Om en intressant platsannons är spionerade, klickar på e-mall från skrivbordet, sätt in adress och sökord eller fraser som skulle vara lämplig, då slå skicka. Det e-postprogram aldrig ens måste öppnas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.