Vad bör jag veta om Monitor Repair?

Monitor reparation kan vara en svår process, med potential för skada enheten och eventuellt lidande en elektrisk stöt. Några betydande problem med en datorskärm kommer med största sannolikhet kräver professionell reparation. Mycket få människor har den tekniska kunskap eller expertis för att reparera en bildskärm som har ett allvarligt problem. Kan dock vissa mindre övervaka problem repareras av datoranvändare, antingen genom en uppgradering av mjukvaran eller genom att byta ut en kabel.

De flesta större reparation problem innebär att öppna bildskärmen fallet. Öppna inte fallet om skärmen förblir ansluten till ett eluttag eftersom risken för elektriska stötar är hög inne i en datorskärm. Med vissa enheter fortsätter strömförsörjningen att hålla en avgift även när enheten är inte ansluten till ett eluttag. Monitor reparation som kräver öppna höljet är mycket farligt, och nybörjare bör inte försöka.

De flesta datorskärmar är av två typer. CRT, eller katodstrålerör, skärmar representerar en äldre teknik som innebär skrymmande enheter. LCD eller flytande kristaller, bildskärmar utgör en nyare teknik med platt-enheter. Monitor reparation tekniker är olika för de två typerna, även om några mindre problem kan vara samma på båda CRT och LCD-skärmar.

Insidan av en datorskärm kan bestå av en bildskärm, elektriska komponenter, en strömförsörjning, kretskort, en bakgrundsbelysning och en elektronkanon. Bakgrundsbelysningen i en LCD-monitor är en vanlig orsak till ett dåligt fungerande enhet, men det är svårt att reparera utan demontering hela enheten. Den elektronkanon i en CRT-skärm är en mycket känslig del, och även en liten bula i samband med reparation kan slå den ur läge, förstöra skärmen. Vissa CRT-skärmar fungerar dåligt på grund av lösa lödfogar och kontakter.

När man förbereder att utföra övervaka reparation som innebär att öppna höljet, kom ihåg att en sådan åtgärd kommer nästan säkert ogiltigförklara alla tillverkarens garanti, om inte en godkänd reparation tekniker är inblandad. Den som kommer att försöka en bildskärm reparera själv bör göra detta som en sista utväg och bara om en modell som är av garantin. En oerfaren person kan hamna ytterligare skada skärmen eller tillfoga sig själv när du försöker reparera. De komponenter inne i monitorn är inte lätt att fasta.

Innan du öppnar fall försöka en större bildskärm reparation, är det viktigt att kontrollera några potentiellt mindre problem. Till exempel kontrollera enhetens nätsladd och visa kabel. Det är möjligt att sladden eller kabel har misslyckats, så testa med en annan bildskärm som är i skick. Kör alla tester på eventuella fel komponenter utanför målet vid försök att öppna ärendet och utföra övervaka reparation. Tänk på att vissa övervaka problem inte kräver en bildskärm reparation alls, och de kan korrigeras genom programvara fixar och uppgraderingar.

Slutligen, innan han godkänner en reparation tekniker att arbeta på en enhet, få en prisuppgift. Kostnaden för att övervaka reparation kan vara högre än kostnaden för inköp av en ny bildskärm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.