Vad är vissa typer av bloggprogram?

Blogga programvara delas upp i två grundläggande kategorier beroende på vilken typ av värd för bloggare använder. Hosted blogga mjukvara är designad för bloggare som inte är värd sina egna webbplatser. Programvara utformad för bloggare som är emot deras egna webbplatser är ofta som server modell programvara. Den typ av bloggning programvara du behöver beror helt på vilken typ av blogg du tänker köra.

Vissa värd blogging mjukvaran är gratis. Denna modell tillåter bloggare att göra inlägg som är lagrade på en central server tillsammans med resten av bloggen information. Den mottagande hanterar underhåll av databasen, vilket kan bli ganska komplicerad för bloggar med ett stort antal poster. Flera företag erbjuder värd programvara som liknar deras server modell program för att uppmuntra användare att testa sin produkt gratis och uppgradera om de gillar det. Gratis värd programvara är oftast mycket grundläggande, samtidigt som användare kan uppgradera till betala versioner av värd mjukvara med fler alternativ.

Server modell bloggprogramvara ger normalt ett mycket bredare utbud av alternativ, och är utformad för bloggare som vill att flexibilitet. Det kräver oftast mer kunskap om HTML och arbeta med en server, och åtföljs av kundtjänst i vissa fall. Samtidigt börjar bloggare kan använda serverprogram modellen, kan de vara bättre betjänt av fri värd programvara medan de beslutar om blogging är för dem eller inte.

LiveJournal och Blogger både erbjuder gratis värd programvara. Vanligtvis ett konto innehåller en underdomän för bloggare att använda, så att besökare kan skriva in blogname. host. com tillgång bloggen. För användare som vill ha fler funktioner, en lön version av LiveJournal finns tillgänglig. Dessutom värd TypePad och Blogware erbjuder mjukvara för en minimal månadsavgift. Hosted programvaran ingår också en bandbredd gräns, som vanligen börjar på cirka två gigabyte per månad.

Hosted blogga mjukvara är ett bra val för början bloggare. Det är lätt att använda och flera online-självstudier finns för att hjälpa bloggare som vill anpassa utseendet på bloggen eller lägga till specialfunktioner. Vanligtvis användare loggar in på sin blogg konto online för att göra inmatningar eller ändringar av utseendet på bloggen. Många betalda tjänster också stödja mobila meddelanden, vilket gör att bloggare att skicka inlägg via mobilen.

Server modell blogging mjukvaran är avsedd att installeras på en server som bloggare betalar för. Denna typ av programvara gör det också möjligt bloggare för en individuell domännamn. Vissa webbhotell erbjuder blogga paket, och kommer att installera server modell blogging programvara på deras servrar, tillsammans med skript och verktyg för Blogger kan behöva. Detta är ett utmärkt alternativ, som att installera blogging programvara på en server kan vara en pärs.

Om du väljer server modell blogging programvara, Movable Type, Wordpress och Textpattern är de tre vanligaste och mest användarvänliga alternativ. Movable Type och Word Press användarna förväntas ha grundläggande kunskaper i HTML och databasing, medan Textpattern har verktyg för bloggare med begränsad förmåga.

Om du är intresserad av att starta en blogg, rekommenderas det att du börjar med värd programvara för att få en känsla för det. Bloggare har alla olika inställningar för sina bloggprogram, och vanligtvis tar det en del trial and error med olika system för att hitta din favorit. Om du hittar en tjänst som tillhandahålls du tycker om, fundera på att köpa deras mjukvara server modell för ett mer bloggande makt och färre begränsningar av innehåll och bandbredd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.