Vad är några vanliga Web Design Brister?

Bra webbdesign handlar om att balansera behovet av en estetiskt tilltalande webbplats med enkel användning och farbarheten. En balansgång mellan dessa två behov kan ibland vara mycket svårt, särskilt när en viss stil eller stil önskas, och minnas småskavanker webbdesign kan vara ett bra sätt att undvika att göra misstag som kommer att driva bort potentiella läsare. Den mest grundläggande regeln om webbdesign är att en webbplats måste vara tydlig och farbar för användarna, om det är svårt att förhandla om din webbplats, kommer dina användare att skriva för en webbplats att de vet hur man använder.

Flera saker kan bidra till att underlätta navigering. Se till att alla dina webbplatser fortfarande stilistiskt konsekvent, och har en röd tråd i deras konstruktion estetiska som länkar dem alla. Vara säkra på att varje sida på din webbplats har en förklaring till vad sidan, och om det passar in i det övergripande system av webbplatsen, eftersom många användare kommer att finna dina sidor via en sökmotor, e-post eller länk, och får inte landa på hemsidan.

Det är viktigt att göra det lätt att hitta på de enskilda sidor på din webbplats, innehåller en länk till hemsidan, och en navigeringsmeny av något slag som är lätt för användare att se och förstå. Om du har en stor webbplats, inkludera en sökruta på varje sida i din webbdesign, så att användare kommer att finna det lätt att hoppa till ett ämne som intresserar dem. Dessutom bör du lämna kontaktuppgifter, så att användarna kan kontakta dig med frågor, kommentarer eller bekymmer. Detta är en viktig del av webbsidan tillgänglighet som många människor lämnar ut.

Det är också viktigt att tänka på webläsare när man överväger webbdesign. Många populära webbläsarna alla visa sidor på olika sätt, och något som ser fantastisk i en webbläsare som Safari kan inte ens läsa ordentligt i Firefox, eller vice versa. Se till att testa din webbplats i olika webbläsare och på flera operativsystem för att säkerställa att webbplatsen är läsbar och funktionella för dina användare. Dessutom anser textbaserade webbläsare och läsare med funktionshinder som kräver att de använder skärmläsare i din webbdesign. Lägg till en ersättare tag på alla dina bilder för att förklara vad de är, och se till att din text är tydlig och lättläst.

En annan vanlig fråga webbdesign är hastigheten för lastning. Många webbdesigners arbete höghastighetsanslutningar till Internet, och inte inse hur bandbredd tung sina konstruktioner är. Medan höghastighetsinternet kan utbredd i Europa och USA, uppringd användare kan fortfarande hittas i dessa nationer, och i många andra delar av världen. Genom att utforma en skrymmande webbplats som tar lång tid att ladda, kommer du att stöta bort dessa besökare.

Slutligen är en av de viktigaste delarna i webbdesign ofta. I det bråttom att utforma en webbplats med vacker presentation, eleganta färger och fängslande bilder, många webbdesigners glömt att stavningskontrollera. Stavfel är mycket off lägger för användare samt, i allmänhet, förringar det markant från det meddelande som du tänker förmedla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.