Vad är i mycket stor skala (VLSI)?

mycket stor skala, eller VLSI, innebär teknik som gör ett stort antal kretsar som skall anges på samma kisel chip. Utvecklades under 1980-talet bidrog VLSI att etablera en tid då många av de tekniska innovationerna vi har i dag blivit möjliga.

VLSI är en process som kan användas på flera olika sätt. När det gäller produktionen av halvledarkretsar ger processen den perfekta hjälp av bland annat ett stort antal logiska element och minneskapacitet på en enda krets. Detta ett enkelt program bidrog till att göra datorer mer kraftfull än någonsin, liksom inställningen scenen för användningen av resurser som gör online video och andra med höga resurs möjligt.

När det gäller den mängd komponenter som kan placeras på ett enda chip, gjorde den ursprungliga designen placering av flera tusen delar på en enhet möjligt. Fortsatt förbättringar i processen för VLSI har gjort det möjligt för det numret till överstiger till och med de vildaste förväntningarna hos de tidiga försök. Idag kan VLSI användas för att placera mer än en miljon komponenter på ett enda chip.

Genomförandet av VLSI har hjälpt i forskning och utveckling som har bidragit till att möjliggöra ett antal förbättringar av äldre former av teknik. Tillverkningsutrustning som producerades under det senaste årtiondet av 20th Century kunde utföra uppgifter mer effektivt och använda färre externa resurser på grund av datorn drivs chips som hjälpte till att effektivisera produktionsprocessen. Sådana innovationer som ljud och video över Internet skulle inte vara möjlig utan den utveckling som gick in utöka antalet komponenter som kan hållas på en enda krets. Äktenskapet mellan mobiltelefon teknik med tillgång till Internet och avlägsna kontor anslutningsmöjligheter är alla verkligheter på grund av den typ av forskning som VLSI representerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.