Vad är ett Management Information Base?

Management information baser är samlingar av olika nätverk objekt som drivs med hjälp av en Simple Network Management Protocol eller SNMP. Den exakta strukturen av objekten som ingår i Management Information Base beror på konfigurationen av det särskilda SNMP. Kan dock ytterligare förlängningar möjliggör tillägg av nya objekt utanför den ursprungliga strukturen.

Både första Management Information Base och eventuella förlängningar kan relateras till särskilda funktioner inom ett nätverk. Vissa MIB kan relateras till definitionen av domännamnssystemet, medan andra förlängningar kan förknippas med nätverk föremål som fibern ut datagränssnittet. Produktutvecklare använda sig av information om förvaltning grunderna modell vid utformningen av en ny produkt, eller förbereder en förbättrad version av en befintlig produkt.

Även om den ursprungliga Management Information Base brukar definieras som en del av SNMP, är förlängningar allmänhet inrättas som en del av den grundläggande Management Information Base. Bland tekniker, är den initiala Management Information Base som vanligtvis kallas MIB-1, medan MIB-II hänvisar till den första utbyggnaden. Numreringen process bidrar inte till att identifiera den ursprungliga base management information snabbt, utan också kommer att underlätta identifieringen av hem anslutningen av de berörda nätet objekt.

Bakom detta för att skapa och utnyttja ett Management Information Base är att den logiska användningen av nätet objekt att utföra olika kommandon. Genom att använda sig av MIB som miljö där specifika objekt är bosatt, är det lättare för systemet att hitta och använda sig av objekt. Slutresultatet är att genomföra kommandon som är transparent för användaren, och utan förseningar.

Det är en ganska enkel process för att skapa och registrera nya MIB förlängningar. Många av de ledande leverantörerna av teknik och kommunikationsutrustning skapa regelbundet information om förvaltning av baser tillägg som är unika för vissa av deras signaturer. Bland några av de företag som har skapat unika MIB förlängningar är IBM, Cisco och Novell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.