Vad är ett Database Management System?

Ett system för databashantering är en svit av program som tillsammans gör det möjligt för människor och företag att lagra, ändra och hämta information från en databas. Låter som något som bara finns i bankvalv? Det är inte. Du kan hitta databashanterare många platser i din vardag.

Det ATM att du får pengar av varje vecka är ett databashanteringssystem. När du gör flyg online, du ger information som läggs in i databaser ledningssystem. Även det bibliotek som du eller dina barn kolla in böcker från körs på ett databashanteringssystem.

På ett mer personligt plan, kan din dator ha ett eget system för databashantering. Du kan ha kalkylblad som innehåller berg av uppgifter. Varje gång du tankar ett kalkylblad med data och köra frågor för att hitta och analysera data på olika sätt, du tillgång till ett system för databashantering.

Och hur ser ni på data som är resultatet av en fråga ? Genom att titta på en rapport. De flesta databashanteringssystem har en rapporteringen som är det sista steget i uppgifterna manipulation processen. När allt är att sammanställa data utan att titta på det kommer inte att få dig långt.

En av de viktigaste funktionerna i databasen ledningssystemet göra grovjobbet åt dig. Med andra ord behöver du inte nödvändigtvis måste veta exakt var alla dessa uppgifter i systemet, så länge databashanteringssystemet vet var allt är, kan den generera en rapport för du till läsa. Detta kanske inte verkar roll om du tänker på just din dator, men kasta in en stordator som innehåller förpackningar och förpackningar av data och vi pratar om en enorm mängd information som kan lagras valfritt antal platser inom stordator system. Resultatet är detsamma, men: en rapport som du kan läsa, analysera och agera på.

Denna funktionalitet omfattar också ett fleranvändarsystem databas. En sådan databas ledningssystem enligt detta scenario skulle ge dig som en användare att använda alla funktionerna i databasen utan att veta vad andra användare har åtkomst till samma databas. Ett populärt exempel på denna typ av flera användare databasen är Microsoft SQL Server.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.