Vad är en DVR eller Digital Video Recorder?

En DVR eller digital videokamera funktioner inspelare mycket som en video, utom den använder en hårddisk för inspelning, i motsats till videoband. Detta innebär att det inte finns några band till kö, och det finns mer inspelningstid. Liksom modern videobandspelare, kan användare av digital videobandspelare spela in tv-program genom att skriva in information som kanal, tid och datum till en inspelning meny. På videobandspelare, är menyn från själva produkten, medan DVR får en meny från en fjärrserver. För att ansluta till en fjärrserver, en särskild telefonlinje eller Internetanslutning med hög hastighet krävs, tillsammans med Internetleverantörer.

Det finns många fördelar med att ha en digital videokamera. Första,Bildkvaliteten är betydligt bättre än video inspelningar, och är alltid konsekvent. Digital gör det också möjligt för video arkivering och överföring av video-data på CD-rom eller CD-RW. Den praktiska sökfunktionen tillåter användare att snabbt hitta showen, eller specifik scen, att de vill titta på. En digital videokamera kan programmeras för att spela in en hel säsong av en tv-show, och det är även möjligt att se den första halvan av en show medan DVR fortsätter att tejpa andra halvåret.

En av de mest populära digitala funktioner videokamera är dess förmåga att spola framåt eller hoppa över reklam. Den också tillåt förbrukaren till paus, snabbspolning framåt och bakåt eller spela live TV. Eftersom digital videobandspelare är ansluten till Internet,användare kan komma åt och se sina favoritprogram från hela världen med hjälp av en dator och DVR fjärrövervakning funktionen.

En av få nackdelar med digitala videokameror är att de flesta inte stöder HDTV eller HD-TV-sändningar. En digital videokamera kan anslutas till en HD-TV, men DVRs kommer bara spela in och visa programmen i standardupplösning. Detta kommer sannolikt att ändras när tekniken förbättras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.