Vad är Webbaserad Content Management?

Webbaserad content management är ett system byggt för att hjälpa människor att uppdatera sina webbplatser via ett webbgränssnitt. Ofta ett webbaserat content management system gör att människor som inte har några kunskaper i HTML eller annan kodning språk för att uppdatera innehållet på en webbplats, och ibland även ger dem möjlighet att göra mindre ändringar i layout och struktur webbplats. Webbaserat content management används allmänt för affärssystem, där många människor kan behöva redigera innehållet, och där det är klokt för dessa människor eller avdelningar för att få direkt tillgång till deras webbplats, i stället för att arbeta via en mellanhand webbdesigner.

Vanligtvis back-end av ett webbaserat content management system bygger på en databas, ofta lagrade som XML. Det gör att bitar av innehåll som ska användas om och om igen hela webbplatsen, i form av mindre moduler. Detta ger webbplatsägare och operatörerna en hel del spelrum när det gäller att bygga dynamiska sidor ur redan existerande bitar av innehåll, till exempel bild pooler eller specifika segment text som verksamhetsmål, kontaktinformation eller artiklar. Eftersom innehållet lagras i en databas kan användaren redigera en enda instans av innehållet och att ändringarna återspeglas hela webbplatsen, överallt den modulen refereras.

För många människor, webbaserat content management system används uteslutande för att innehållshantering. Struktur och utformning kommer att inrättas i förväg av en webbdesigner och byggmästare, som också installerar content management systemet. Då medlemmar i företaget som har inloggningsbehörighet kan redigera bara innehållet. Denna redigering vanligen äger rum i en ruta i en webbläsare, och ofta kommer att innehålla grundläggande formateringsalternativ, på ungefär samma sätt som ett ordbehandlingsprogram. Så en knapp kan finnas för att göra texten fet eller olikfärgade, eller infoga hyperlänkar. Mer avancerade content management system kan också omfatta alternativ för att infoga media, t. ex. bilder, videoklipp eller ljudfiler.

Allt detta kan göras utan några kunskaper i HTML, vilket gör det idealiskt för både små företag och större affärssystem lika. Ett antal webbaserade content management finns out-of-the-box för installation på en server, vanligen genom en web master. Större företag förlitar sig vanligen på ett anpassat webbaserat system för innehållshantering, även om dessa anpassade system kan ibland bygga på en befintlig ram.

En av de mest kända användningsområden för webbaserat content management är att driva bloggar, antingen för affärer eller personligt bruk. Programvara som WordPress eller Movable Type är en specialiserad form av content management mjukvaran, för att underlätta kör en blogg. Dessa ansökningar har enorma följande sätt när och stödstrukturer, som ständigt utveckla plugins och teman design, tillåter människor att utöka deras funktionalitet utan att ha någon personlig erfarenhet av programmering.

Många content management system också möjliggöra presentationslagret av området som ska redigeras genom systemet, liksom. Detta görs vanligen med hjälp av mallar, som folk kan ladda ner och installera enkelt att ändra hela utseendet på webbplatsen. Ofta presentationslagret kommer också att innehålla widgets, som kan släpas runt genom ett intuitivt gränssnitt för att flytta om saker på sidan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.