Vad är SEO (Search Engine Optimization)?

Sökmotoroptimering (SEO) är konsten att skapa webbsidor som kommer att rankas högt i avkastning sökmotor. SEO sker genom att optimera vissa delar eller "element" i HTML-kodning på varje sida. Dessa avsnitt är särskilt läsas av sökmotorer och, beroende på graden av optimering kan skapa en större risk för fri hänvisningstrafik.

Det finns flera metoder och åsikter om hur en webbsida bör optimeras, och mycket beror på vilken typ av webbplats, dess innehåll, syfte och konkurrens, om det är relevant. Men i allmänhet sökmotoroptimering är starkt beroende av korrekt användning av sökord och keyphrases att beskriva webbplatsens innehåll.

Nyckelord bör först dyker upp är i Titel delen av sidans källkod. De bör också finnas med i META beskrivning avsnittet där sidan är korrekt beskrivna genom att upprepa sökord. META sökord kommer också att innehålla sökord eller keyphrases som beskriver områdets produkter, tjänster eller innehåll.

Idealet är att källkoden för varje efterföljande sida på webbplatsen har också en egen unika anges sökord. Varje sida Titeln bör använda en eller flera av dessa unika nyckelord för maximal sökmotoroptimering.

Sedan SEO förlitar sig så starkt på nyckelord, bör de viktigaste sökorden och keyphrases användas frikostigt i de två första styckena i innehållet på varje sida, stänkte sedan hela kroppen. Det sista stycket i varje sida bör också sökord rika. En föreslagen tumregel är att nå för sökord densitet mellan 5-15%. Dom måste användas för att åberopa sökord liberalt utan att få alltför upprepande. Det kan också bidra till att använda fet eller kursiv stil på ett ord eller två, men undvika detta till överdrift.

En annan viktig placering för sökord är i H1 och H2 rubrikfält på varje sida. Den viktigaste sökord eller keyphrases bör finnas här.

Andra knep för att hjälpa sökmotoroptimering eller SEO är att namnge bildfiler och ankare med sökord. Ankare, även kallad crosslinks , är referenser till andra sidor på webbplatsen.

Slutligen bistår med länkar till och från externa webbplatser, som kallas bakåtlänkar är också viktigt som sökmotor spindel bots navigerar genom länkar. Texten på sidan som pekar mot externa länkar kan innehålla sökord också.

Handledare för sökmotoroptimering finns tillgängliga online för dem som är villiga att optimera sina egna webbplatser. Det finns också många SEO-företag som kommer att tillhandahålla tjänsten till en kostnad. Viss försiktighet bör användas för att säkra en entreprenör för att se till att det som utlovas är genomförbart, realistiska och kostnadseffektiva.

Oavsett utför din egen sökmotoroptimering eller hyra en entreprenör med miljarder webbsidor på Internet och de hundratals eller tusentals av "träffar" som kan returneras från en enda online-sökning, SEO är en nödvändighet för alla som vill dra nytta av trafik från andra sökmotorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.