Vad är RSS (Really Simple Syndication)?

RSS eller Really Simple Syndication är ett användbart verktyg för att hålla uppdaterad om dina favoritwebbplatser. RSS använder sig av en XML-kod som ständigt söker igenom innehållet på en webbplats för uppdateringar och sedan sänder dessa uppdateringar till alla abonnenter genom ett flöde.

RSS-flöden används vanligtvis med nyheter webbplatser eller bloggar, även om någon webbplats kan använda dem för att sprida information. När en uppdatering skickas ut innehåller den en rubrik och en liten mängd text, antingen en sammanfattning av eller lead-in till den större historien. Beroende på din nyhetsläsare kan du i stället behöver kopiera och klistra in webbadressen till den matas in i programmet.

För båda sätten, kommer fodret vara tillgängligt så fort du har lagt till det, och din nästa uppdatering kan komma på några sekunder. Om du någonsin bestämmer att du inte vill ta emot uppdateringar längre bort du bara fodret eller URL från din nyhetsläsare.

Kanske har du redan får information på webbplats uppdateringar via någon form av e-post nyhetsbrev. RSS-feeds är att föredra på nyhetsbrev uppdateringar för att de är ögonblicklig, du behöver inte vänta tills en angiven dag i veckan för att få din sammanfattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.