Vad är Pasta Teori om programmering?

pasta teorin om programmering har att göra med komplexiteten i olika program strukturer. Precis som pasta finns i många olika storlekar och former, gäller samma sak med programmeringskod. Med en pasta teori, är en särskild typ av pasta som används som en färgglad illustration att identifiera några aspekter som är förknippade med en viss uppsättning program protokoll.

Ett utmärkt exempel på en pasta teori om planering är det spagetti kod. Kokt spaghetti är ofta fungerat som en samling av kardelerna som går över och blandas med varandra. Det är praktiskt omöjligt att extrahera en del av spaghetti utan att orsaka viss störning för de andra områdena.

Med denna typ av pasta teorin är det underförstått att planeringen ansträngning är något slumpen och kaotiskt. Det finns liten eller ingen riktig struktur på programmeringskod. Slutresultatet är att alla försök att ändra koden i samband med en del av sekvensen ofta skapar oförutsedda problem med en annan del av koden. Som en följd av detta är en spaghetti-kod extremt svårt att förstå i termer av logisk utveckling och lika svårt att förändra utan att skapa nya problem.

Däremot kan det pasta teorin om programmering hänvisar också till program som är mycket strukturerad. Ett exempel på denna typ av teori kallas lasagne kod. Lasagne är en skiktad pastarätt, med ingredienser som släpps ut medvetet och konsekvent mellan lager av lasagne nudlar. Slutresultatet är en pastarätt som är enhetliga i hela och är lätt delas upp i identifierbara komponenter.

När pastan teori eller programmering används begreppet att hänvisa till ett program ansträngning är det punktbelysning logik och ordning som tycks styra hela strukturen av de inblandade koden. Det är möjligt att modifiera delar av koden utan att skapa en oförutsedd reaktion någonstans senare i koden bearbetning. Logisk utveckling och ordningsföljd är kännetecken på en lasagne kod, vilket gör det en motsats till den mer kaotiska spagetti kod.

Begreppet pasta teorin om programmering som brukar handhas av Raymond Rubey. I ett brev som han skrev till en facktidning 1992, används Rubey terminologi relaterad till ravioli och spaghetti hänvisa till programmering strategier och situationer. Den allmänna idén om en pasta teori om programmering fångad på och snart olika programmeringsmetoder började märkas av många programmerare som använder olika typer av pasta. I vissa fall pekade valet av pasta namn mot positiva attribut för en viss programkod tillvägagångssätt, medan andra som programmering metoder som ansågs vara mindre effektiva och strukturerade


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.