Vad är Management Information Systems?

Management Information Systems består av hårdvara och mjukvara som används för att behandla informationen automatiskt. Vanligen är MIS-system som används inom organisationer för att många individer att få tillgång till och ändra information. I många organisationer, driver informationssystem för främst bakom scenen, och användare är sällan inblandad eller ens känner till de processer som hanteras av MIS.

Ett datasystem som används för att behandla order för ett verksamhet kan betraktas som ett informationssystem för att det är att hjälpa användare av systemet i automatisera processer relaterade till beställningar. Andra exempel på moderna informationssystem för förvaltningen är webbplatser som bearbetning av transaktioner för en organisation eller även de som tjänar supportfrågor till användarna. Ett enkelt exempel på ett informationssystem för kan stödet webbplats för en produkt kan betraktas som ett MIS, eftersom det återgår information till slutanvändaren efter vissa inledande synpunkter finns.

Online räkning betala på en bank också betraktas som ett informationssystem för-när en proposition är planerad att betala, har användaren lämnat uppgifter för systemet att agera mot. Det informationssystem för processer om utbetalning när förfallodagen närmar sig. Den automatiserade åtgärder som vidtagits av online-system är att betala räkningen som begärts. Eftersom räkningarna i en online-räkningen lönesystemet kan schemaläggas för att automatiskt betalas ut månad efter månad, är användaren inte skyldig att lämna ytterligare information. Många gånger räkningen lönesystemet skall också göra ett e-post för användaren att låta dem veta att de insatser som har skett och vad resultatet av åtgärden var.

Management Information Systems har normalt sin egen personal vars funktion är att bevara befintliga system och införa ny teknik inom ett företag. Dessa ståndpunkter är ofta högt specialiserade, vilket gör att en grupp människor att fokusera på olika områden inom datasystemet.

De senaste åren har universitet och högskolor börjat erbjuda hela program ägnas åt informationssystem för förvaltningen. I dessa program lär sig eleverna hur man hanterar stora sammankopplade datorsystem och felsöka automatisering av dessa informationssystem för förvaltningen.

Många använder informationssystem för förvaltningen varje dag utan att tänka på det system de använder. Visst de enskilda kommer att se en webbplats och mata in information, väntar en åtgärd ska hända, men dessa webbplatser, precis som de som används av stora bolag, är information faktiskt ledningssystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.