Om ett Musmatta Har ett handledsstöd?

Efter timmar av peka och klicka, kanske en del användare börjar känna av värk i handlederna, händer eller armar. På lång sikt kan detta obehag kan även leda till belastningsskador, t. ex. karpaltunnelsyndrom. Som tur ett antal företag har utarbetat musmattor med fastsittande handleden stöd till hjälp för att lindra påfrestningar och placera handleden i en mer naturlig position. Medan ofta hjälp, kan dessa typer av kuddar bidrar faktiskt till obehag eller repetitiva Skador Stress egna. Det är upp till den smarta konsumenten att veta både fördelar och nackdelar med musmattor med integrerad handleden stöder.

Även om de kommer i många former, storlekar och material, de flesta musmattor med handleden kuddar har liknande konstruktion. Bifogat till baksidan av dynan är en mjuk höjda stöd som syftar till att hålla handleden i en rakare, mer naturlig ställning. Den mjuka stöd pad fungerar också för att dämpa handleden från vanligtvis hårda mus yta som ett bord eller skrivbord. En kontrollampa tecken på någon som har varit mus för länge är det röda tryckmärken på undersidan av handleden och handflatan häl.

Samtidigt som vi stöder handleden med en mjuk dyna och bidra till att hålla den i en rakare ställning är bra, finns det några nackdelar att användarna måste vara medvetna om. Eftersom det finns en tendens att låta handleden "sjunker" i den mjuka dynan och vistelse i denna plats, kan sidled bli ett problem. När de flyttar från höger till vänster, bör användaren vara försiktig med att böja handleden för mycket och försöker skjuta hela handleden om det behövs, som på en plan musmatta.

Ett annat problem är att dynan själv ofta hämmar rörelse av musen. Som ett resultat finns det en tendens att lyfta musen ofta på bristande utrymme på plattan. En annan fara är att ta tag i musen i ett onaturligt sätt eftersom handlovsstöd skjuter med musen framåt från räckhåll för handen.

Så länge användaren är medveten om dessa frågor, han eller hon kan göra en bättre val när man väljer en. Se till att handlovsstöd är inte så stor att den pressar musen ur bekvämt räckhåll från sidan och vara säker på att underlag är tillräckligt stor för att bekvämt flytta runt musen på. För det andra, se till att handlovsstöd inte är för mjuk, annars finns det risk för att låta handleden och handflatan häl "sjunker" i stöd och förhindra vridning.

Stöder är konstruerade av alla typer av material som skum, gel, neopren eller silikon. Det är verkligen upp till användaren att bestämma vilken en känns bäst. Spendera några minuter att testa alla de tillgängliga alternativen i affären och välja en som känns rätt för din kropp. Slutligen, om när som helst under mus det finns någon obehag, det bästa råd är att helt enkelt ta en paus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.