När lönar det sig att hyra en dator?

Det finns några goda skäl att inte hyra en dator. De flesta innebär det att en person vill köpa en dator men inte har den kredit eller nuvarande finanser att göra det. Under de flesta fall personer som vill köpa en dator är bättre betjänt av att undvika hyra-till-dator affären, eftersom den slutliga kostnaden för datorn är sannolikt att åtminstone tredubbla ursprungliga datorn priset, och det kan ta fem år att betala av köpet.

Det finns dock några goda argument att en person eller ett företag kanske vill hyra en dator istället för att köpa en. En person som behöver en dator för en kortare vistelse i en annan stad kan vara bättre att hyra istället för att köpa. Detta skulle sänka priserna, och om att köpa något i stil med en stationär dator är inte nödvändigt, det finns inget behov av extra kostnader. En kort sikt uppdrag under resa kan göra hyra ett mycket bra alternativ.

Alternativt kan ett företag behöver hyra en dator eller en del av datorutrustning till en speciell händelse. Ett särskilt möte eller en mässa kan kräva något ett företag vanligtvis inte använder. Bekostnad av datorn eller utrustningen inte motiverar att äga den och därmed hyra på en mycket lägre kostnad vettigt.

Många företag, starta speciellt upp företagen, som också valde att hyra en dator eller hyr alla sina kontor datorer som lång sikt eller kort sikt hyra erbjudanden. Dessa kan ha beslutat fördelar jämfört med köp. För det första menar de att den ursprungliga ekonomiska utlägg för tekniken är mycket lägre. Det kan ta en stor bit av ett företags budget om flera datorer måste köpas innan bolaget kan komma igång eller fortsätta sin verksamhet.

En annan fördel för många dator-leasing alternativ för företag är att de ofta kommer att erbjuda gratis eller låga priser support. Detta innebär att anställda inte får ha för att ödsla tid på att försöka lista ut varför en köpt dator som inte gör sitt jobb, eller företaget kanske inte behöver spendera pengar för att anställa en teknisk specialist. Få snabba byten när datorer inte fungerar är en ytterligare fördel när ett företag hyr,

Datorer är också kända för sina kort hållbarhetstid. Ny teknik utvecklas hela tiden och företag kanske vill undvika att köpa en dator, eftersom det så småningom blir en föråldrad köp. När verksamheten kan hyra en dator eller hyra ut det, kan de få specialerbjudanden där de har möjlighet att uppgradera till nyare eller snabbare utrustning enligt äldre datorer börjar bli mindre värt. Detta är oftast billigare än att behöva återköpa utrustningen med några års mellanrum för att försäkra sig om att nuvarande tech kvarstår alltså.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.