Hur väljer jag det bästa SD Speed?

Förmågan att lagra data på ett stort antal elektroniska apparater sker vanligtvis i ett Secure Digital kort. Det är allmänt känt som ett SD-kort, och det finns flera hastigheter tillgängliga. Inte alla behöver extrema hastigheter att njuta av sin elektronik, men du bör ha en uppfattning om hur höga hastigheter kan hjälpa innan du gör ett beslut.

Många människor enbart beakta det utrymme som finns tillgängliga på deras kort, glömma SD-kort hastighet. Hög hastighet kan skapa utrymme för enheter som kameror för att spara data snabbare, samt att se till att bilder eller videoklipp som sparas är av hög kvalitet. För den som vill spara pengar och inte planerar att göra saker i snabb följd, till exempel ta flera bilder snabbt, en genomsnittlig SD-kort hastighet ska vara bra. Å andra sidan kan många yrkesverksamma finna att hastigheten hjälper dem enormt när det gäller att göra sitt jobb.

Speed kvaliteter av SD-kort mäts på samma sätt som hastigheten på cd-rom. Eftersom den genomsnittliga CD har en hastighet av 150 kB /s, SD-kort brukar jämföras med detta antal när det gäller hur många gånger snabbare de är. Den genomsnittliga SD-kort hastighet är omkring sex gånger så mycket som de flesta cd-rom, på ca 900 kB /s. Några av de bästa korten har hastigheter på omkring 200x, eller 30 MB /s, men i de flesta fall 50x bör räcka.

En bra uppfinning av SD Association omfattar SD Ratings Speed Class, som kan hjälpa till att hitta det kort du behöver lite enklare. De tre klasserna är ganska intuitiv så att de kan bli ihågkommen av de flesta konsumenter. Klass 2 överför data med 2 MB /s, medan klass 4 överföringar till 4 MB /s. Förutsägbart, kan klass 6 sända data på 6 MB /s, eller 40x hastigheten på en cd-rom. Klassen logotypen är normalt på förpackningen så att den korrekta SD-hastigheten är lätt att hitta på någon butik.

Du bör tänka på vilken hastighet som anges när man överväger SD-kort hastighet. Vissa företag sätter skrivhastighet på förpackningen, och andra registrera läshastighet. I de flesta fall kan du räkna med den maximala skrivhastigheten för att vara det högre av de två typerna. Även bruksanvisningen för de flesta kameror ska ange, tänk på att vissa kameror behöver särskilt hög skrivhastighet för att spela in smidig video. Med många bilder inom en kort tid också ibland kräver en högre skrivhastighet, vilket är anledningen till professionella fotografer ofta lagt ner mycket hänsyn till hastigheten på SD-kortet innan du köper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.