Hur väljer jag det bästa Analytics Software?

Det finns fyra huvudsakliga punkter att beakta vid valet av bästa mjukvara för analys: egenskaper som krävs, framtidsplaner, operativsystem och budget. Analytics programvara har haft en enorm tillväxt i popularitet som förväntas fortsätta växa. Syftet med alla mjukvara för analys program är att tillhandahålla de verktyg som behövs för att granska programmering eller transaktion detaljer på ett strukturerat sätt.

Generellt finns det två typer av mjukvara för analys produkter: programmering och transaktionsdata. Programmering analys är att se över den faktiska koden och systemarkitektur. Denna typ av programvara som används för att utvärdera effektiviteten i det nuvarande programmet och undersöka vilka möjligheter det finns för expansion eller förändringar i processen. Normalt är denna typ av programvara som används av systemet eller affärsanalytiker att hjälpa till i processen definition.

Transactional mjukvara för analys används av företag och finansiella analytiker att identifiera mönster och trender i stora datamängder. Han eller hon normalt ha kunskaper i datahantering, statistik, avancerad matematik och relaterade ämnen att hantera denna process. Genomförande och förvaltning av denna typ av programvara är en specialkunskap som brukar requires leverantörsspecifika särskild utbildning.

För att välja den bästa analytics programvara, är det första steget för att dokumentera dina krav. Gör en lista över alla funktioner som programmet skall ha, samt en lista över de funktioner som skulle vara trevligt att ha. Denna förteckning över krav som kommer att hänvisas till många gånger under hela urvalsprocessen.

Titta på den nuvarande analysen processen och tycker om funktioner som inte är möjliga med nuvarande verktyg men krävs av verksamheten. En begränsningar lista är ett bra sätt att identifiera work-around eller ineffektiva affärsprocesser som kan avhjälpas eller förbättras med en annan lösning. Ser fram fem år och tänka på vilka typer av verktyg som kommer att krävas att leda verksamheten inom denna tidsram.

Alla program som är utformade för att arbeta med specifika operativsystem. Se till att kolla operativsystemet som mjukvara för analys kommer att behöva arbeta med, och se till att kort-listade lösningar är alla kompatibla. Prata med den tekniska personalen tidigt i processen att lära sig om alternativ, begränsningar och andra krav inom detta område. Varje lösning som väljs vanligtvis kommer att kräva stöd från tekniska tjänster skall kunna genomföras framgångsrikt.

Budgeten är en begränsning som är central för alla affärsbeslut. Prata med finansiella tjänster personal och ledning för att avgöra hur mycket är tillgängligt för detta initiativ. Tänk på att många företag börjar med ett pilotprojekt med en begränsad budget som ett proof of concept. Alla stora mjukvara för analys företag är bekant med processen, och oftast gärna ge priset för denna typ av genomförande. Det kan dock viktigt att även få fem-och tio år prissättning för ett fullständigt genomförande så att företagare kan göra ett bra beslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.