Hur väljer jag de bästa bärbara hårddisk?

applikationer har blivit mer kraftfull och video-och musikbibliotek har blivit vardagsmat på den genomsnittliga dator, kan du hamna letar efter en större eller snabbare enheten. Hur hittar du de bästa bärbara hårddisk för datorn?

Bestäm först vilken typ av enhet den bärbara datorn kommer att stödja. Denna information finns i datorns bruksanvisning. Om du inte längre har den manuella kan du hitta sannolikt en online genom att skriva in modellen i en sökmotor, tillsammans med "+ manual," som i "modell + manuell minus citationstecken.

BIOS chipset på datorn kommer endast att stödja enheter upp till en viss kapacitet, så du vill göra en notering på hur många gigabyte (GB) datorn kommer att stödja. Om du tycker att maskinen bara stöttar en liten bärbar hårddisk, kolla på tillverkarens webbplats för att se om det finns en BIOS eller uppgradering av firmware som gör maskinen till att stödja större kapacitet enheter. Blinkande BIOS-den term som används för uppgradering det-är en enkel men viktig process som måste göras exakt som eller maskinen kan bli unbootable, så var särskilt försiktig när du utför denna åtgärd.

I manualen kan du också kontrollera den typ av gränssnitt din bärbara dator hårddisk kommer att kräva. Har datorn stöd för äldre IDE-gränssnittet eller nyare SATA-gränssnittet? Om SATA är det första generationens SATA eller SATA II? Dessa är ibland anges som SATA/150 och SATA/300 respektive. Om den bärbara datorn har stöd för första generationens SATA det kan fortfarande ta en SATA II-disk, men det kommer bara att arbeta på original SATA hastigheter.

När du har specifikationerna kan du börja shoppa. Ange typ av bärbar hårddisk önska i en sökmotor eller din favorit pruta shopper webbplats. Till exempel kan du skriva "laptop IDE-enhet på 120 GB" eller "laptop SATA II 250 GB. " När man tittar genom resultat konstatera att enheter med mer ombord cache är snabbare än enheter med mindre, allt annat lika.

En annan faktor att titta efter är spinn eller RPM (varv per minut) specifikationen. Till exempel bland SATA-enheter du kan hitta samma modell i en 5400 eller 7200 smak. De 7200 kommer att ha snabbare läst gånger och kommer bli lite dyrare än 5400 motsvarighet. Om skillnaden i pengar är värt den ökade hastigheten är en fråga om personlig åsikt.

Den snabbaste kör tillgängliga kan producera mer värme och ljud än något långsammare motsvarigheter, men detta är inte en hård och snabb regel eftersom tekniken alltid förändras. Om en helt tyst laptop hårddisk är viktigt för dig dock läsa kund kritikerna innan man beslutar om en modell.

Säkerhetskopiera dina aktuella enheten med hjälp av bildframställning eller kloning programvara för att göra övergången till den nya enheten enklare. Om du planerar att sälja din gamla bil eller ger bort den, se till att ordentligt torka. Enkelt att ta bort partitionerna inte längre anses vara säker, som fritt tillgängliga verktyg kan återställa borttagna partitioner och göra uppgifterna åtkomliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.