Hur väljer jag de bästa OCR-programvara?

OCR-program, eller OCR-program, är en programvara för att översätta bilder av text i själva texten att en dator kan läsa. I allmänhet är OCR-program används efter en bild har skannats i en dator, även om andra former av bidrag kan också användas. OCR-programvara som fungerar bäst på text som redan har skrivit, antingen i de fall där en ursprunglig utskriften har förlorats, eller i skanning ark skrivit på en skrivmaskin. Bra Programmet kan även kunna översätta handskriven text, dock, även om felfrekvensen på denna typ av konvertering tenderar att vara mycket högre.

Själva begreppet OCR-program är lite missvisande, eftersom de flesta moderna OCR-program i själva verket inte använder optisk teckenigenkänning, men som faktiskt använder digital teckenigenkänning. Detta beror på att för några år sedan fälten effektivt ihop och båda fälten antog attraktivare sikt optisk teckenigenkänning. OCR-program har avancerat en hel del under senare år, med moderna program betydligt bättre än sina föregångare på att identifiera text.

I själva verket krävs tidig OCR-program utbildning programmet på ett visst teckensnitt innan det kan bli exakt ingång . Likaså vid inmatning av handstil, skulle programmet måste utbildas, en process som kan vara otroligt tidskrävande. Metoder har förbättrats, dock, och mer intelligenta system är nu normen. De metoder som används nu är relativt statisk, med bara lite forskning pågår för att utveckla helt nya metoder, och de flesta forskning går in förädla befintliga förfaranden för att göra dem ännu mer exakt. Tidigt OCR-program har använts i en mängd olika tillämpningar, med stora företag som använder den för att läsa avtryck kreditkort på 1950-talet, och USA Postal Service använder den för att sortera post sedan mitten av 1960-talet.

För tio år sedan, att välja en bit av OCR-program var svårt, eftersom många program var ganska dålig på vissa uppgifter, och tämligen bra på andra. I dag har dock det område som till stor del riktats. Noggrannhet priser i några bra OCR-program för att översätta latin skript som har skrivits är över 99%. När det kommer till att mata in handstil, dock, eller mer komplicerade typsnitt, OCR-program fortfarande har en relativt hög räckvidd.

Kostnaden för OCR-program också varierar kraftigt, ofta med avseende på riktighet taxor som den skryter. En hel del gratis OCR-program kan hittas som är lämplig för inmatning av trycksaker, och vissa kan hittas som är relativt bra på att upptäcka handstil, särskilt med lite träning. Dyrare programvara sviter, såsom OmniPage svit, som kostar ca $ 100 US dollar (USD) för hem-versionen och runt $ 450 USD för den professionella versionen, skryta imponerande matriser av funktioner, och generellt högre träffsäkerhet.

Tyvärr finns det fortfarande inget som heter perfekt OCR-program, så att välja ett program för att köpa kan fortfarande till stor del vara en frustrerande process. Även de bästa programmen kommer troligen att ha en svår tid med handstil och fel kommer oundvikligen att krypa igenom, även vid låga halter. Oftast väljer ett program för att köpa kommer ned till extra funktioner: flerspråkig support, one-touch skanning och konvertering integration, automatisk PDF-konvertering, och hela ord erkännande inom specialiserade områden som juridiska och medicinska områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.