Hur kan jag skicka ett fax från en dator?

När de flesta människor tänker på hur du skickar ett fax, tänker de en särskild fax som sitter på sitt skrivbord. Men med moderna datorer du faktiskt kan skicka ett fax direkt från din hemdator. Det finns ett antal sätt detta kan genomföras, antingen med eller utan ett separat modem och en telefonlinje. Oavsett hur fax skickas, dock, vad dokument som du vill skicka återstår fortfarande att komma på till din dator på något sätt. För dokument som du skapar på datorn detta givetvis inget problem, men för pappersdokument du fortfarande behöver någon form av en scanner för att få dokumentet i faxet programpaketet.

Om du kör Windows eller Mac OSX och du har ett modem som är ansluten till en telefonlinje av något slag kan du skicka ett fax som en infödd kapacitet av datorn. Många program på dessa datorer, till exempel Microsoft ® Word, kan skicka dokument som skapas inom dem som fax. Och detta inte tar någon särskild programvara eller ens någon extra steg. Allt du behöver göra för att skicka ett fax från programmet är att öppna det dokument du vill faxa och välj alternativet Skriv ut, som om du skulle skicka det till en skrivare. Du kan sedan ändra skrivare från din vanliga skrivare till Fax .

När du klickar ut , snarare än det dokument som ska skrivas till din skrivare, en särskild fax dialogruta kommer att dyka upp. Denna dialogruta frågar efter information som faxnummer, en valfri försättsbladet som ska läggas till faxet och när faxet ska skickas, om du vill fördröja sin avgång. När du skickar fax, en fax bildskärm kommer att lansera, håller dig kännedom om hur faxa går. Numret rings upp via modem och om antalet inte är upptagen, kommer det att skickas och tas emot i andra änden som om det vore någon annan fax som skickas från en vanlig fax.

Om du inte har ett modem eller en telefonlinje för att skicka faxet igen kan du också utnyttja ett antal tjänster på Internet som tillåter dig att skicka fax via deras system. Dessa program tar ut en månatlig avgift, oftast inte mer än $ 20 amerikanska dollar (USD) för en vanlig dedikerad linje. Om du vill skicka ett fax, loggar du bara in i deras system och lägger som en bifogad fil vad fil du vill faxa, antingen ett dokument direkt från datorn, eller något du har scannat in från en papperskopia. Detta dokument är sedan per fax till numret du sätter in, tillsammans med en valfri omslaget, med egen utrustning på sina anläggningar.

Dessutom, när du använder ett online-system du även ett dedikerade faxnummer för eget bruk. Detta innebär att du kan ta emot fax 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, utan besväret med att ha en egen fax och dedikerade telefonlinje. Fax tas emot på numret på leverantörens anläggning, och sedan skickas till dig som bilder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.