Hur kan jag rengöra en TFT Datorskärm?

Många bärbara och bärbara datorer finns nu en typ av skärm kallas Thin Film Transistor eller TFT skärm. Det är inte ovanligt att begreppen "LCD-skärm" och "TFT-skärm" utbytbara för dator experter, men samma grundläggande råd gäller för någondera typen av skärm. Sätta press på en TFT-bildskärm kan orsaka bestående skador på elektronisk väg känsliga kristaller pressas mellan två tunna blad av plast, vilket gör rengöringen en TFT-skärm en svårare process än städning dess glas-innesluten CRT kusin. En TFT skärm kan också dra fukt i sig genom kapillärkraft, så spraya en flytande rengöringsmedel direkt på skärmen kan också vara problematisk. Alla fukt absorberas genom skärmens yta kommer inte komma ut frivilligt och kan förstöra hela displayen.

För att rengöra en TFT skärm på rätt sätt är det viktigt att komma ihåg du sysslar med plast, inte glas. Traditionell glas rengöringsmedel innehåller vanligen alkohol eller ammoniak, som är ofarlig på glas men skadar plast. Använd aldrig rengöringsmedel hushåll glas att rengöra en TFT skärm, eftersom ammoniak eller alkohol så småningom kommer att leda till att plasten bli gula och förnedra. Istället föreslår många experter med rent vatten och en luddfri mikrofiberduk för rengöring av optik. En liten mängd av en svag syra som ättika skulle kunna läggas till vattnet om TFT-skärm är kraftigt förorenade av smuts eller andra ämnen. Trasan bör bara lätt fuktad och torka bör vara i en vertikal /horisontell riktning. En torr trasa bör användas för att undanröja alla spår av fukt. Använd en mycket lätt beröring, och rena bara en TFT-bildskärm när strömmen har stängts av.

Några tillverkare av kringutrustning till datorer på marknaden rengöringsmedel som är särskilt avsedda för en LCD, plasma eller LCD monitor. Dessa rengöringsmedel innehåller vanligtvis ingen ammoniak eller alkohol, även om det lönar sig att läsa etiketterna innan du köper något kommersiellt rengöringsmedel. Vissa rengöring satser innehåller en spray flaska lösning och optisk kvalitet och avtorkning dukar. En eller två sprejer av rengöringsmedel bör vara tillräckligt för rutinmässigt underhåll, även om många experter rekommenderar spraya tyget, inte skärmen. Det är fortfarande viktigt att använda en mycket lätt beröring när torka en TFT-skärm med en kommersiell renare.

Vissa datoranvändare köpa en skärm sken minskning eller en Lexan ® skärmskydd att förhindra kontaminering av en TFT-skärm. När en laptop eller anteckningsbok computer är vikt för lagring, kan skärmen komma i kontakt med tangentbordet och plocka upp spår av hud oljor, smuts eller andra föroreningar. Det kan vara användbart, därför att torka av en bärbar dators tangentbord innan locket stängs. Att hålla en TFT utom räckhåll för små barn eller hänsynslös medarbetare kan också hjälpa till att hålla den ren också. Nyfikna människor är ofta frestas att peta på en platt bildskärm, så du kanske vill vidta åtgärder för att motverka detta beteende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.