Hur kan jag installera om Windows Microsoft?

Du kan installera Microsoft ® Windows ™ ett av två sätt: en ny installation eller en installera över en tidigare version. En ny installera inte hålla tidigare inställningar, installerade program eller data. Systemet måste byggas upp från grunden. Om du installerar Microsoft ® Windows ™ under en tidigare installation, inställningar och program bevaras. Ibland kan en situation kommer att kräva en typ av installation över en annan.

Det finns omständigheter som kräver en ny installera, till exempel när ett system blir infekterad med ett rootkit. Rootkits kan infiltrera operativsystemet på ett sådant sätt att avlägsna problematiskt om inte omöjligt. Det enda sättet att vara säker på att utrota ett rootkit är att formatera enheten, förstör alla uppgifter. När enheten har formaterats om du kan installera Microsoft ® Windows ™ via CD-skivan som följde med maskinen, eller en köpt återförsäljarversionen.

operativsystem (OS)-skiva som följer med en dator är ibland kallat en OEM (Original Equipment Manufacturer) skiva. Denna CD kan skilja sig från en återförsäljarversion eftersom det skulle få färre alternativ för att reparera operativsystemet. I vissa fall en OEM CD får bara nya installationer. Det bör dock, kan du starta från CD-skivan och formatera enheten att förbereda den för den nya installationen. För att starta från CD kan du behöva ändra moderkortets BIOS-inställningar, vilket troligen är konfigurerad att starta på hårddisken först.

I vissa fall även efter ändrar BIOS-inställningar, kommer en OEM CD vända på uppstartsprocessen till hårddisken så snart den upptäcker en kopia av Windows är installerat. Om det händer kan du använda ett verktyg som FreeDOS göra en startbar CD-skiva, starta i FreeDOS CD i stället för Windows-CD. När startats om till FreeDOS använder fdisk kommando för att ta bort hårddiskens partitioner. Detta förstör all data på enheten. Nu kan du starta från Windows OEM CD. Det kommer upptäcka enheten, fråga om du vill skapa partitioner och formatera hårddisken och sedan installera om Microsoft ® Windows ™ för dig.

detaljhandeln versioner av Windows (och vissa OEM-skivor) komma med ett alternativ för att reparera Windows. Använd detta alternativ när du vill installera om Microsoft ® Windows ™ under en tidigare version för att behålla inställningar och installerade program. Processen tar nästan lika länge som en ny installation, och alternativa versioner av Windows systemfiler kommer att ersättas med originalen. Detta betyder att du måste installera om snabbkorrigeringar eller Microsoft-uppdateringar som getts ut efter cd tillverkats, när installationen är klar.

Det är alltid bättre att installera om Microsoft ® Windows ™ under en tidigare version, om du kan komma undan med det, eftersom det sparar outsägligt tid. En ny installera betyder börja om från början, finjusterar systemet från grunden, installera alla program igen, och att konfigurera varje program efter smak. Det innebär också att ersätta data filer från en säkerhetskopia källa, eller förlora dem, om backup inte gjorts. I vissa fall kan det dock en ny installation är det enda sättet att reparera en skadad eller infekterade systemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.