Hur kan jag bli av med en Malware Hämta?

Malware , även kallat skadliga program , är en bred term som avser alla typer av destruktiva program som påverkar en dators säkerhet eller prestanda. En av de vanligaste sätten att malware infekterar en dator är via nedladdning okända filer. Om du har laddat ner en fil som har lett till virus, spionprogram eller andra program som saktar ner datorn, det finns ett sätt att ta bort den och bevara din dator.

Eftersom skadlig kod kan vara förklädd till en programfil kan det inte kan enkelt kan lokaliseras och raderas. Du måste köra en malware eller antivirus scanner. De flesta datorer levereras med en skanner eller den är tillgänglig att ladda ner gratis utanför bolagets hemsida. Kan till exempel datorer med Windows använder Microsofts Malicious Software Removal Tool. Macintosh-datorer brukar inte vara lika mottagliga för malware nedladdningar som persondatorer, men Macintosh-användare kan hämta iAntiVirus skannern från bolagets hemsida.

Arkiv skannrar i allmänhet är användarvänliga och bara kräver att du klickar på "Scan" för att köra dem. Vissa skannrar kan ta mellan 30 minuter till över en timme att helt söka igenom datorn efter skadlig nedladdningar av filer. När sökningen är färdig kommer den att visa en lista över alla malware filer som har gömts på din dator. Filerna kan ha långa namn, så omsorgsfullt skriva namnen så att du kan ta bort dem senare.

Vissa bildläsare, speciellt de som du köper med datorn, kan ta bort skadliga program efter att den upptäcker det. Om du har en scanner du ner gratis på nätet, med sin förmåga är mer begränsad. Den i allmänhet kan identifiera en malware ladda ner men kräver att du tar bort den på egen hand.

Ta bort ett malware ladda ner på egen hand kan vara skadligt om det görs på fel sätt, vilket är anledningen till det säkraste alternativet kan vara att hämta en dator renare programvara verktyg som kan ta bort filer. Några exempel på dator renare programverktyg är CCleaner och Pocket Killbox, som kan laddas ner gratis på nätet. Dessa verktyg låter dig skriva in den exakta namnen på malware ladda ner filer du vill ta bort och kan lugnt ta bort dem utan att riskera skador på din dator som kan uppstå om du tar bort fel fil på egen hand av misstag.

Vissa dator renare programvara helt enkelt kräva att du klickar på "Run" och det kommer att skanna filer när det gäller emissioner. Efter det hittar malware, kan den uppmanas du att välja "Ta bort" för att radera filerna. Om du laddar ner en renare verktyg som kräver att du skriva in namnet på filen som skall raderas, se lista din skrev av malware hittas av den första scannern och skriv det exakta filnamnet i "Fil som ska tas bort"-fältet. När verktyget tar bort filerna, starta om datorn och skriv en malware hämta filnamnet från din lista i datorns sökfunktion för att se filer är borta. Om inte, kan du behöva professionell hjälp för att se någon malware nerladdningar inte gjorde permanent skada på din dator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.