Är vi verkligen ont om IP-adresser?

Det enkla svaret är ja, vi kör ut IP-adresser, eller åtminstone det allmänt vedertagna typen. Den nuvarande formel för webbadresser, så kallade IPv4, skapar formler eller adresser använder olika kombinationer av fyra heltal. Det finns naturligtvis inte ett obegränsat antal figurationer, så det är inte förvånande att vi kör ut IP-adresser. Med över 4 miljarder möjliga kombinationer, är det fortfarande inte tillräckligt för att hålla jämna steg med den ökande efterfrågan.

Många experter är överens om att vi kör ut IP-adresser men ingen vet hur länge vi har tills det blir en allvarligt problem. Vissa har sagt att det kan ske så snart som 2010. Finns det något som kan göras för att hålla oss från att köra ut IP-adresser? Faktiskt finns. Det finns ingen anledning till panik som människor gjorde när Y2K var hotande, men åtgärder bör vidtas.

Den mest självklara alternativet för att förhindra ont om IP-adresser är att byta till en annan formel. Den goda nyheten är att det redan finns en liknande en tillgänglig, så kallade IPv6. Med hjälp av en kombination av sex heltal gör biljoner nya nummer som ska skapas, vilket kommer att hålla oss från att köra ut IP-adresser.

De som i branschen måste vara medvetna om att vi löper ut IP-adresser, så varför är inte alla hoppa på IPv6 tåget? Det tar en hel del arbete att gå över till den och det kostar pengar. Det kommer att ta flera år att anpassa sig till IPv6. Eftersom de flesta konsumenter är nöjda med sin nuvarande tjänst, kräver de inte att förändras. Eftersom de ännu inte ställa krav, är de flesta företag rusar inte att göra ändringar. Men om de började övergången, då oron slut IP-adresser första gjordes kända, eller ens om de igång nu, kunde de mycket möjligt vara redo när bristen blir allvarligare.

Det finns dock några företag som redan har implementerat IPv6 eller förbereder att göra det. De som är beredda att göra övergången mer sömlöst, innan du kör ut IP-adresser blir för allvarligt. De som väntar kommer sannolikt att översvämmas av extra kostnader som de försöker att hastigt införa det nya systemet. Som med många andra typer av tjänster kan konsumenter förväntar oss att dessa ökade kostnader för direkt överföras till dem. Det mest sannolika sättet att gå längs med kostnaderna via höja priserna för internet service.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.