Vilka olika typer av underhåll Tools?

Med tiden kommer alla datorer behöver någon typ av underhåll. Fel, fragmenterade filer och andra negativa faktorer kan utvecklas på disken och påverka datorns prestanda. För att hålla en dator som kör ordentligt, är det lämpligt och regelbundet underhåll av maskinen behövs. För att göra detta, kan en användare välja från en mängd olika underhåll verktyg. En del av underhållet verktyg som finns tillgängliga för denna uppgift är anti-malware program, defragmenters disk, pjäser misstag och annan programvara i syfte att effektivisera olika delar av datasystem.

En av de viktigaste underhåll verktyg för ett datorsystem är ett bra anti-malware scanner. Många olika företag, både kända och obskyra, distribuera anti-malware program-del gratis, en del måste du betala för. Syftet med detta program är att hjälpa till att hålla oönskade program från din system. Du kan också vara bra att söka igenom datorn med en ordentlig skanner när du märker en förändring i prestanda. Om de lämnas därhän, kan olika typer av skadlig kod sakta ner din dator, förstöra filer eller äventyra din integritet.

När en fil sparas, kan det inte sparas på ett ställe. Snarare kan datorn spara fragment av filen på olika platser. En Diskdefragmenteraren kommer att ordna filerna så att en viss fil sparas i ett angränsande område. Vissa datorer kan komma med en Diskdefragmenteraren som ingår i operativsystemet, både andra inte. I de fall då en defragmenter ingår inte, men en tredje part defragmenter kan vara nödvändig.

Med tiden får fel utvecklas på datorsystem. Att lösa dem, ett fel bricka får användas. Detta underhållsverktyg kan kallas för olika namn på olika operativsystem. Det är viktigt att följa anvisningarna för dessa verktyg, eftersom olika system kan kräva att verktyg för att köra på olika områden. Verktyget kan också kräva totala användningen av systemet och därför kan du behöva starta om datorn innan genomsökningen kan börja.

Programvara som används till rengöring hårddisk är en annan av underhåll verktyg som kan vara till nytta för användarna. Diskrensning används i Windows ® operativsystem för att avinstallera och ta bort oönskade program för att frigöra diskutrymme och göra det möjligt för datorn att köra snabbare. För att rensa skrivbordet från oanvända och oönskade ikoner kan skrivbordet Diskrensning användas. Andra operativsystem kanske inte har dessa verktyg. Ägarna till dessa operativsystem kan behöva rensa sina system manuellt.

En annan av underhåll verktyg som kan användas för att hålla datorer i toppform är registret Diskrensning. Syftet med detta verktyg är att effektivisera den registren och befria det från oönskade poster. Rengöring av registret kan bidra till att påskynda datorn och hålla den igång ordentligt. I allmänhet är detta verktyg endast tillgänglig för Windows ® operativsystem. Många andra operativsystem använder inte register, så för dem detta verktyg är irrelevant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.